Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Durek94

Gustav becker autentyczność

Recommended Posts

Witam jak w temacie nabyłem zegar gustaw becker i szukam tutaj na forum i nie uzyskałem żadnej sensownej odpowiedzi chciałbym dowiedzieć się czy jest to oryginalny 

IMG-20250106-WA0027.jpg

20250105_150448.jpg

17361928348371763790181192685744.jpg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By SirMucizecin
      Dzień dobry,

Chciałabym się zapytać was forumowiczów, doradzić czy istnieją jakieś zestawy albo chociaż dedykowane narzędzia, które pomagają przy amatorskiej naprawie różnych typów zegarów - głównie tych wiszących takich jak gustav becker, junghansy, ślązaki i inne. Trochę rozlgądałam się za takimi narzędziami w internecie ale jedyne co znalazłam to tylko takie zestawy do malutkich zegarków na ręce noszone. 
      Ostrzegam, nie znam się na zegarach, jedynie chcę "zprezentować" taki zestaw bądź pojedyńcze narzędzia mojemu ojcu, który od 10 lat amatorsko i z pasji sobie je naprawia a do tej pory korzystał z narzędzi do maszyn niż czegoś bardziej profesjonalnego. Z góry dziękuję za wszelkie porady. 

Pozdrawiam

• By moijzesz
      Witam.
      Szukam zegara ściennego dla mojej mamy na urodziny i ten przykuł moją uwage. Jestem totalnie zielony w tym temacie w ogłoszeniu nie ma podanej marki tylko tyle że chodzi, stąd moje pytanie czy jest to może Gustav becker ? i ile mniej więcej powinien kosztować taki zegar. Z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas.

• By WueM
      W najbliższą sobotę w Świebodzicach, w Miejskim Domu Kultury, zainagurowana zostanie coroczna impreza: Świebodzickie Święto Zegarów GUSTAVY. Będzie prelekcja i mała wystawa zegarów, które wyszły spod ręki Gustava Beckera. Będzie też można stać się posiadaczem okolicznościowego banknotu „zero euro”. 

• By kropton
      Dzień dobry,

chciałbym poprosić o identyfikację modelu oraz przypuszczalny rok produkcji zegara firmy Gustav Becker.
      Werk P14 
      Nr. 1517731 (wyczytałem, że około to rok 1900-1910, z  kolei logo na cyferblacie sugeruje 1910-1931).
      Zdjęcia w załączeniu.

PS dla ciekawych
      Zegar został znaleziony w stanie złym - połamana oraz niekompletna skrzynia, wykrzywiona oś, brak wahadła,brak jednej wskazówki.
      Jako ze zajmuje się renowacją starych gramofonów a także pasjonuję wszelakimi starociami na warsztat poszedł i zegar.
      Oczywiście zegar już żyje i pomimo, że jest kaleką bez jednej wskazówki (zamiennik już w drodze) to liczy czas jak dawniej.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
      Piotr

• By Katarzyna K.
      Witam

Proszę o pomoc, jaką sprężynę chodu muszę kupić do starego wiszącego Beckera. Oddałam go do zegarmistrza. Stwierdził, że pękła sprężyna i mam mu przynieść sprężynę o wymiarach 19 x 0,45. Nie podał długości. Wcześniej podawał inne wymiary. Obawiam się, że kupię  sprężynę a ona okaże się niewłaściwa. Innego zegarmistrza nie mam, sama nie naprawię więc pozostaje mi Państwa opinia. Niestety wcześniej nie spisałam innych danych z zegara. Wiem tylko, że powinien wybijać połówki i całe godziny. Jak go kupiłam i powiesiłam na ścianie niestety nie bił. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.