Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
artur100g

Zegarek na co dzień, czyli co kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

jako, że mój poprzedni zegarek Bulova Adventurer wyzionął ducha szukam czegoś nowego, tak do 1000 zł.

Zegarek na co dzień, czyli do pracy w koszuli jak i na wakacje w szortach...😀

Wstępnie w oko wpadły mi:

1. Candino C4683/4 lub Candino C4681/1, na popularnym serwisie aukcyjnym jest promocja i kosztują po 764 zł.
  2. Avi-8 Hawker Harrier II AV-4051-01, ciekawy design, lubię jak zegarek jest jakiś, ale tu się sporo dzieje.

Ogólnie pasek/bransoleta obojętnie, pływał w nim nie będę.

Jak z jakością powyższych firm? Szkło szafirowe dużo lepsze od mineralnego?

Może macie jakieś inne ciekawe propozycje dla amatora totalnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, artur100g napisał(-a):

Witam wszystkich,

jako, że mój poprzedni zegarek Bulova Adventurer wyzionął ducha szukam czegoś nowego, tak do 1000 zł.

Zegarek na co dzień, czyli do pracy w koszuli jak i na wakacje w szortach...😀

Wstępnie w oko wpadły mi:

1. Candino C4683/4 lub Candino C4681/1, na popularnym serwisie aukcyjnym jest promocja i kosztują po 764 zł.
  2. Avi-8 Hawker Harrier II AV-4051-01, ciekawy design, lubię jak zegarek jest jakiś, ale tu się sporo dzieje.

Ogólnie pasek/bransoleta obojętnie, pływał w nim nie będę.

Jak z jakością powyższych firm? Szkło szafirowe dużo lepsze od mineralnego?

Może macie jakieś inne ciekawe propozycje dla amatora totalnego?

Do koszuli (garnituru) raczej nie będą pasować . Rozmiar 45mm nie pozwoli ich pod mankiet wcisnąć. Szkło szafirowe zdecydowanie lepsze jeżeli chcesz go używać na co dzień a nurkiem nie jesteś. Szafir nie rysuje się. 

Myślę, że skoro lubisz subtarczki, to jakiś kwarc chrono z szafirem będzie optymalny, ale raczej o średnicy nieco mniejszej, niż podałeś. Jaki masz obwód nadgarstka? 

Może takie Seiko: https://www.maxtime.pl/zegarek-seiko-ssb377p1-chronograph.html?hash=6e4c02681a5efbb1fdb8440074fc18e4&gclid=CjwKCAiAo4OQBhBBEiwA5KWu_9BU465Kcmv40GuMc7Xe2b1A1AVu-hnduSfdaEX8-QzeIe38Pu238RoCu9sQAvD_BwE ? Tylko szkiełko mineralne. 

Nie wiem, czy cena dobra, ale chodzi o model. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadgarstek 19 cm. Tak myślałem,żeby iść w szafir.Jeden Seiko już mam,ma ze 30 lat(mam sentyment do niego) i pełni rolę garniturowca. Teraz szukam czegoś bardziej powiedzmy to odważniejszego,pewnie to przez "kryzys wieku średniego" jak to moja żona mówi...😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może taki Orient, trochę militarny, trochę pilot. Dostępne tarcze w kilku wariantach kolorystycznych. Fajnie się paskuje... https://eztime.pl/zegarki-meskie-orient/5966-orient-automatic-ra-ac0h01l10b.html?utm_source=ceneo&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=orient-automatic-ra-ac0h01l10b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Orient zbyt klasyczny dla mnie.Właśnie ja do końca sam nie wiem czego chcę,więc ciężko będzie. Moja Bulova miała 44mm średnicę i super mi się nosiło,więc większych rozmiarów się nie boje.

Szukam czegoś z nutą ekstrawagancji😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, artur100g napisał(-a):

Ten Orient zbyt klasyczny dla mnie.Właśnie ja do końca sam nie wiem czego chcę,więc ciężko będzie. Moja Bulova miała 44mm średnicę i super mi się nosiło,więc większych rozmiarów się nie boje.

Szukam czegoś z nutą ekstrawagancji😉

Kup takiego :)

IMG_20220207_214340.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Festinę nie patrzyłem. Jak z jakością tych zegarków, bo opinie są różne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest Ok, nie zachwyci, ale nie powinna rozczarować. Nie są tutaj popularne, co jest plusem (bo coś innego), jak i wadą...

Jak się podoba, to warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba pójdę w stronę Vratislavia Conceptum WZ.4 jakoś mnie ujął ten zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vratka to zawsze dobry wybór. Ewentualnie możesz u chińczyka spojrzeć na Seagull 1963 - jak lubisz większe to w rozmiarze 40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi