Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kpax

Ładowanie akumulatora TOUGH SOLAR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ładowałem swój Casio Protrek 2500T ponad 3 godziny na pełnym słońcu i wskaźnik na niecałą godzinę powędrował do level H., po czym znów powrócił do M. 

Zdarzyło się to już drugi raz w miesiącu 

Co może być tego przyczyną ? 

Ile kosztuje ewentualną wymiana na  nowy akumulator TOUGH SOLAR ?

Jest to opłacalne?

Edytowane przez kpax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładuj dalej ;) Poza tym to nie musi być zawsze na H.
Jak nie będzie chciał się podnieść z L na M przez dłuższy czas to zmienisz aku wtedy.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porządku. 😉 Nie mniej, lubię, gdy jest full battery 😀

Medium jest "groźne", bo odłączyć się może Triple sensor 🧐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj w moim kilkuletnim GW5000 ni z gruszki ni z pietruszki znikło wszystko i pojawił się indykator "chg", zegar nie reagował na wciskanie czegokolwiek. Odłożyłem, parę minut potem jak po niego sięgnąłem wszystko było w normie. Zegar był wcześniej regularnie użytkowany, to zdarzyło się po jakiejś 2-dniowej odstawce, indykator naładowania - i przed i po incydencie - cały czas "high". Ktoś coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.02.2022 o 17:55, Barry Bede napisał(-a):

Wczoraj w moim kilkuletnim GW5000 ni z gruszki ni z pietruszki znikło wszystko i pojawił się indykator "chg", zegar nie reagował na wciskanie czegokolwiek. Odłożyłem, parę minut potem jak po niego sięgnąłem wszystko było w normie. Zegar był wcześniej regularnie użytkowany, to zdarzyło się po jakiejś 2-dniowej odstawce, indykator naładowania - i przed i po incydencie - cały czas "high". Ktoś coś?

Wiem że nie takiej odpowiedzi się spodziewałeś..ale w ostatnich postach, w udostępnionym linku, borykam się z podobnym problemem.

Hmmm..mój ma 12 lat - niektórzy twierdzą,że to jego prawo paść po takim czasie- choć liczyłem na minimum 20lat pracy....Co do Twojego, to troszkę 'nie teges'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi