Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szuwi

Etui podróżne na 3 zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, alleck napisał(-a):
16 minut temu, szuwi napisał(-a):
A to z Chin by miało iść? Hm... Będę myśleć emoji4.png

No z Chin. Zwykle przesyłki z Chin szły do mnie 2 i pół do 3 tygodni. Ale ostatni zakup zrobiłem prawie miesiąc temu i do dziś nie opuścił Chin. Stąd ja się wstrzymuję póki co z zakupami z Chin.

Dziękuję. Zasadniczo mlody nie jestem, ale mogę poczekać 😉

Ewentualnie z innej miejscówki, bo to  chyba w Indiach jest robione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szuwi

Jak dojdzie to daj znaka czy fajne i przede wszystkim, czy Twoje zegarki na bransoletach mieszczą się na tych wkładkach, bo z tego co kojarzę masz podobny rozmiar nadgarstka do mojego. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, evilym napisał(-a):

@szuwi

Jak dojdzie to daj znaka czy fajne i przede wszystkim, czy Twoje zegarki na bransoletach mieszczą się na tych wkładkach, bo z tego co kojarzę masz podobny rozmiar nadgarstka do mojego. 

Jak zamówię i dojdzie, to dam znać. Moje zegarki są raczej nieduże - największy to 300m, 41mm, bo "łapa" 16,8 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, szuwi napisał(-a):

Jak zamówię i dojdzie, to dam znać. Moje zegarki są raczej nieduże - największy to 300m, 41mm, bo "łapa" 16,8 🙂

Nie chodzi o szerokość, tylko o długość bransolety. 

Zegarek z paskiem dopasujesz, z bransoletą będzie problem. Może się okazać że te wkładki są za duże i albo nie zapniesz zegarka albo bransoleta będzie bardzo mocno naprężona. Dlatego czekam na relacje 😉

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, evilym napisał(-a):

Nie chodzi o szerokość, tylko o długość bransolety. 

Zegarek z paskiem dopasujesz, z bransoletą będzie problem. Może się okazać że te wkładki są za duże i albo nie zapniesz zegarka albo bransoleta będzie bardzo mocno naprężona. Dlatego czekam na relacje 😉

Masz rację. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie dzisiaj przyszło etui z wspominanej firmy, tylko trochę inny wzór z poduszkami montowanymi na zatrzaski. Za tą cenę wygląda ok, jednak przyszło pokryte (chyba) kurzem, z nitkami kleju i palcowaniem na skórze. Pomogło przemycie wilgotną ściereczką i nałożenie kremu do skóry. Po tych zabiegach wygląda już bardziej niż dobrze. Na rodzajach skór się nie znam ale wydaje się że jest to prawdziwa skóra, ładnie pachnie. Ja mam bransolety ustawione na 19cm i zegarki dobrze leżą na poduszkach, większe mogły by już zacząć latać. W zestawie jakiś certyfikat i ochronna sakiewka. aktualnie nie mam się do czego przyczepić.

IMG_20220325_145115.jpg

IMG_20220325_145130.jpg

IMG_20220325_145137.jpg

IMG_20220325_145149.jpg

IMG_20220325_145203.jpg

IMG_20220325_145207.jpg

IMG_20220325_145257.jpg

IMG_20220325_145045.jpg

IMG_20220325_145350.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze to wygląda.

Oś dawna zastanawiam się nad nim, może teraz się skuszę i zamówię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te 200 parę zł jest ok, tylko takie kwiatki jak nitki kleju trzeba brać pod uwagę. Tutaj np. klej odszedł wraz z kolorem :) obraz.thumb.png.f34ff5b9feb229dc96dbb98b55eee8d1.png

Na plus dostawa zajęła około 12 dni. Z czego 4 dni na poczcie polskiej ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie fajnie wygląda. Ja jakoś chwilowo odpuściłem, ale muszę wrócić do tematu, bo się darczyńca rozmyśli 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.03.2022 o 17:02, szuwi napisał(-a):

Faktycznie fajnie wygląda. Ja jakoś chwilowo odpuściłem, ale muszę wrócić do tematu, bo się darczyńca rozmyśli 😉

Coś kupiłeś? 

Pochwal się?? 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Coś kupiłeś? 

Pochwal się?? 😀

Nie - zamiast podróżować robię remont 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi wczoraj przyszło takie na jeden zegarek. Poprzednie się zużyło a tego będę używał w domu żeby zegarek do pracy mieć przygotowany zresztą zawsze tak robię 😀

4pTDiyY.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

A mi wczoraj przyszło takie na jeden zegarek. Poprzednie się zużyło a tego będę używał w domu żeby zegarek do pracy mieć przygotowany zresztą zawsze tak robię 😀

4pTDiyY.jpeg

Tez mam takie, nawet dwie sztuki - jeden na łapę, drugi do etui i mozna ruszać. Po zastanowieni uznałem, że chyba nigdy nigdzie nie bedę jeździc i wozić czterech zegarków więc to co mam mi wystarczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, szuwi napisał(-a):

Tez mam takie, nawet dwie sztuki - jeden na łapę, drugi do etui i mozna ruszać. Po zastanowieni uznałem, że chyba nigdy nigdzie nie bedę jeździc i wozić czterech zegarków więc to co mam mi wystarczy. 

Ja mam jeszcze takie podróżne kupiłem kiedyś po kilkadziesiąt złotych certina i Tissot a i po Hamiltonie też leży ale ten friedrich trochę wygodniejszy. 

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/19176_Etui_na_zegarki_Etui_Certina_C810019015?utm_source=Ceneo&ceneo_std=true&utm_medium=referral&ceneo_cid=fdbddde0-1a1f-f70c-0f71-46fac3c9c153

Mi się cały czas to Mariusza podoba tylko cena mniej 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Ja mam jeszcze takie podróżne kupiłem kiedyś po kilkadziesiąt złotych certina i Tissot a i po Hamiltonie też leży ale ten friedrich trochę wygodniejszy. 

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/19176_Etui_na_zegarki_Etui_Certina_C810019015?utm_source=Ceneo&ceneo_std=true&utm_medium=referral&ceneo_cid=fdbddde0-1a1f-f70c-0f71-46fac3c9c153

Mi się cały czas to Mariusza podoba tylko cena mniej 😀

Takie etui kiedyś miałem, ale mi nie pasowało. Takie jak to Twoje Friedrich jest IMO fajniejsze. 

Etui Mariusza jest świetne, ale faktycznie trochę kosztuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie za 349 jest na jeden zegarek, a na trzy kosztuje 649

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę drogo niestety, no i brak wyboru koloru, jest tylko brązowy i jeden rodzaj skóry. Gdyby była gładka może kupiłbym to na jeden zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi