Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
conkerkh

YourWatches.com ApS opinie (zakup Omegi)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje zakupić Planet Ocean konkretnie 232.30.46.21.01.003, znalazłem na Chrono24 ofertę sklepu z Danii. Wg opinii wszystko wyglada dobrze bo jest wiele pozytywów sklep na trusted pilot również ma wysokie oceny. Natomiast zawsze jest jakaś drobna wątpliwość. Zegarek jest nowy (to znaczy nie noszony, sprzedawca jest resellerem i podobno zakupił zegarek we wrześniu 2021 od dealera Omegi). Czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność kupować coś u tego sprzedawcy? Czekam obecnie jeszcze na zdjęcia całego zestawu wraz z dokumentami. Czy komplet dokumentów z omegi, czyli 3 karty: gwarancja, numer seryjny i piktogram można uznać za ostateczne potwierdzenie, że mam do czynienia napewno z oryginalnym zegarkiem i rzetelnym sprzedawca?

https://www.chrono24.com/omega/omega-23230462101003---23230462101003--id20191729.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj na komplet zdjęć, najlepiej z aktualną datą napisaną na kartce. Sprzedawca podaje, że zegarek jest dostępny na żądanie, czyli na dzień dzisiejszy faktycznie nie mają go na stanie. Jeżeli chodzi o samego sprzedawcę, ma dużo dobrych ocen, ale większość zegarków z oferty ma "na żądanie", co może się wiązać z dłuższym oczekiwaniem, ale wcale nie musi tak być.  

Wszystkie zegarki ma w opcji "na żądanie".  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcja "na żądanie" u resellerów z mojej praktyki na CH24 najczęściej polega na tym, że taki reseller ma swoje źródło, wie gdzie może kupić i za ile, oferuje takie zegarki ze zdjęciami fabrycznymi, dopiero po zamówieniu dokonuje zakupu w swoich źródłach. Kupowałem takie zegarki w Monako np, także we Włoszech, nie miałem z tym nigdy problemu, mówię tylko o mechanizmie działania.

Tutaj zdjęcia są niefabryczne, ale mocno prześwietlone, być może podrasowane. Tak jak zasugerował @mario1971 - poproś o zdjęcia aktualne i bez edycji, niekoniecznie na bielusieńkim tle. To nie jest nowy model zegarka, więc jego "nienoszalność" trzeba dobrze zweryfikować. W razie problemu zawsze pozostaje zabezpieczenie CH24 w postaci funduszu powierniczego, jak okaże się inny niż opisie - zwracasz i oddają Ci kasę.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi