kejwus 406 #1 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Cześć, zbliżają się moje okrągłe urodziny no i okazja do usprawiedliwionego(żona😜) wydania pieniędzy i zmiany zegarka.Od 3 lat(sic) noszę Breitlinga colta 44. na branzolecie.Zegarek ''czuć na ręku'' i taki też chciałbym kupić.(Breitling będzie szukać nowego właściciela)Ma to być zegarek na ''codzień'' a więc do wszystkiego i na każdą okazję.Ma być sportowo-wyjściowy Budżet DO max 20 tys pln.Rozmiar 43 i +.Wybrałem Taga Calibre 36 Flayback i kręci mnie równie mocno Oris Artelier Calibre 113 .Który waszym zdaniem nadaje się do codziennego ''ciorania'' bardziej?Myślałem jeszcze o omega chronograf ale bydle za wysokie i będzie mocno spod mankietu wytawać. Na dole zdjęcia poglądowe ale każdy wie o co chodzi. Co sądzicie o tych dwóch zegarkach?(tu na paskach ja kupię na bransolecie)Nie liczy się dla mnie funkcjonalność (zegarek służy mi tylko do odczytywania godziny) więc wszystkie dodatkowe funkcje ''poza'' są mi zbędne. Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez kejwus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68634 #2 Napisano 17 Kwietnia 2022 Jak dla mnie to Oris. Elegancki, robi wrażenie. Do tego 10 dni rezerwy chodu i przydatne komplikacje. Ciekawie od spodu wygląda manufakturowy mechanizm z wielkim bębnem. Chrono Taga jakoś zupełnie nie robi na mnie wrażenia. To sprawa gustu, ale jak dla mnie (subiektywnie) to Tag Heuer robi ładniejsze modele. Jeżeli "codzienne cioranie" oznacza jakieś biuro a nie tor wyścigowy, to dla mnie górą Oris. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kejwus 406 #3 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Dzięki za wskazówkę 👍nie do biura,jestem "fizyczny" 😂😂😂 Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez kejwus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kejwus 406 #4 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) A jak wygląda sprawa z dokładnością w tych zegarkach?Z tego co wiem to w Tagu jest El Primero Werk. Przyznam szczerze ,że mam lekkie skrzywienie ma tym punkcie (może jakiś kwarcyk 😜) Mój Breitling robi -4 na...tydzień!!! Kiedyś miałem Taga Heuer Caliber 5 i robił +6 na dobę co nie za bardzo mi się podobało. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez kejwus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7647 #5 Napisano 17 Kwietnia 2022 A z tej dwójki jak coś to TH. Oris w ogóle mi się nie widzi jako zegarek na każdy dzień tygodnia jeżeli nie nosi się koszuli non stop. A ode mnie? Idealny jako zegarek na codzień (bransoleta to must-have). Do tego świetnie podejdą różne paski. Dokładność +/- 15 sekund na miesiąc. Gwarancja jakości. I... Można zamykać już ten temat 😉 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 18814 #6 Napisano 17 Kwietnia 2022 Zamieniać Brajtka na Taga - nie pochwalam😉 a tak na poważnie może warto coś dołożyć żeby naprawdę poszaleć z zakupem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42984 #7 Napisano 17 Kwietnia 2022 Z tej dwójki wybrałbym bez wahania Taga. El Primero to bajka. Oris jest fajny a Tag za***isty. Ale ja jestem wielkim fanem Taga. A może Autavia ❓️ 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kejwus 406 #8 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Kongcrimson, 20tys to max,tak że na szaleństwa nie ma miejsce 😭Breitka pozbędę się z ciężkim sercem bo ciągle mi się podoba i ta dokładność ❤️ale czas na zmiany. Dorian, Tag też mi się baaaardzo podoba ale boje się o dokładność, jak będzie miał duże odchyły dobowe to pewnie się go szybko pozbędę.Jak u niego to wygląda? Evilym, Seiko GS dobra sprawa ale trochę cienko brzmi...Seiko😂... Żarcik taki.Seiko trochę ma za "zwykły" wygląd pewnie znudzi się szybko.A chciałbym ponosić coś ze 3-4 lata i żeby ciągle cieszył oko. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez kejwus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42984 #9 Napisano 17 Kwietnia 2022 Nie mam pojęcia jak z dokładnością El Primero bo nigdy nie miałem. Te "nudne" zegarki zostają najdłużej. Przynajmniej u mnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kejwus 406 #10 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Trafiłem fajna omegę seamaster ocean 600m chronograf w fajnej cenie,jutro jadę przymierzyć jak nie będzie mocno odstawać od nadgarstka to ją wezmę. Rok 2017 z kompletem papierów i pudeł stan podobno b.dobry noszony nie polerowany cena uzgodniona na 21500. Tak na szybko parę zrzutów co myślicie o cenie vs wygląd? Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez kejwus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kejwus 406 #11 Napisano 24 Kwietnia 2022 Będzie omega seamaster 300m😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach