Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Tadeusz_K

Hermes?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tadeusz_K

Panowie, czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia z Hermesem? Sama marka jest piekielnie prestizowa, ale te zegarki jakies takie... W zeszlym tygodniu ogladalem w sklepie kwarcowego Clippera i mialem wrazenie, jakbym trzymal w reku reklamówke dodawana w aptece do kremu Vichy... T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K
2056271929xo.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia z Hermesem?

Miałem kiedyś wodę toaletową tej firmy- wspaniały zapach :wink: :lol:

A co do zegarków Hermes'a, niestety nie miałem z nimi styczności :(

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

Zgadza sie. :( Przede wszystkim swietna skóra za ciezkie pieniadze (chyba najciezsze), jedwabne apaszki, krawaty, perfumy itd., a te zegarki jakby takie z nieco nizszej pólki :lol:

post-0-0-45190600-1330476247.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj !

jeżeli zegarki hermesa Ci się podobają , to nie wahaj się , ja natomiast dalej sądzę, (dalej , gdyż takie pytania pojawiały się również w stosunku do Montblanc czy gucci) że wolę kiedy zegarki robi firma "zegarkowa" ... nie ma pewności , ale jest większe prawdopodobieństwo, że za wydane pieniądze otrzyma się produkt wartością do nich proporcjonalny.

hermes to przede wszystkim moda ... i w tych kategoriach powinno się odbierać również ich zegarki.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

post-0-0-60358300-1330475922.jpg

Kiedy to nie jest takie proste! :lol: Bo co prawda to Hermes Paris, ale maja osobny zaklad w Biel/Bienne, ich zegarki sa szwajcarskie. Poza tym tluka je juz od lat 20. XX w. Nie wiem, czy Gucci jest dobrym porównaniem. Gucciego za zadne skarby bym nie kupil, podobnie CK, Armaniego itd. (choc np. Chanel ma bardzo fajne meskie cacko na ceramicznej bransolecie :( ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Tadku powiesz o jaki zegarek Ci chodzi, jakie byś chciał w nim mieć "funkcje", czy ma być zegarkiem eleganckim czy sportowym, na pasku czy bransolecie, kwarc czy "mechanik" i wreszcie jakiego rzędu kwotę byłbyś gotów na niego przeznaczyć- na pewno postaramy się Tobie pomóc (będą również zdjęcia :wink: )

Zgadzam się z Piotrkiem- nie kupiłbym zegarka firmy "ciuszanej"- żadnej :wink:

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Zgadzam się z Piotrkiem- nie kupiłbym zegarka firmy "ciuszanej"- żadnej :wink:

A biżuteryjnej :?: :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A biżuteryjnej :?: :(

Przy L.U.C.'u Choparda bym się lekko zawahał :wink:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cartiera oczywiście za biżuteryjną firmę nie uważam. :lol:

A gdzie tam- popieram :wink: :(:(:(

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

Kociaki, do Wy! :roll: Jaka biżuteria, jakie ciuchy? One sa wlasnie glównie takie stalowe, no, chyba że H-Our wysadzany diamentami.

Zastanawiam się, czy nie kupić Rallye automatu na stalowej bransoletce. Albo Cape Coda, bo nie wiem, czy Rallye w automacie jeszcze dostane. W tej samej cenie mniej wiecej bedzie nowa Constellation Omegi, a jak troche dorzuce, to sie zalapie i na rolexa, z tym ze nie chce Air Kinga raczej.

Hermesa nie sa tez złe Nomade, ale automaty tylko z rzymskim cyferblatem, nie za bardzo mi się podobają (rzymskie w tym wypadku lepsze).

Choparda Happy cos tam, cos tam kupiłbym od razu, gdyby tylko robili męskie! Podobnie Bulgariego, Boucherona itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

zeg0111le.th.jpg

Oto Rallye Hermesa. Cena u "baby" w Warszawie na Chmielnej, ale chyba za kwarca, a ja chce automat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bvlgari ma w ofercie całkiem fajne męskie tourbillony i repetiera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

Ale Hermes ma byc wlasnie mniej ostentacyjny od Bulgariego i S-ki. Na tym caly smak ma polegac, z tym ze czy polega, wlasnie nie wiem. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

post-0-0-25879900-1330475976.jpg

Oto Nomade automat. Brzydki, co?

Jest jeszcze wersja z kompasem w srodku, tzn. sie otwiera i sie zaglada. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Hermesa podoba mi się klasyczny, okrągły "Arceau Automatic" z ETA 2892-A2 za 1.350 euro z fajnymi cyframi i datą na '6' godz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, model "Arceau Automatic" o którym wyżej, to ten:

Hermes_2004__arceau.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

Jest nowy model, z brazowym cyferblatem, ale jakos mi sie ten Arceau nie za bardzo podoba. Z jednej strony niby supeprosty i klasyczny, z drugiej te powykrecane cyferki...

A gdzie mozna sprawdzic, co siedzi wewnatrz Rallye?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tadeusz_K napisał:

A gdzie mozna sprawdzic, co siedzi wewnatrz Rallye?

A czy jesteś pewien, że Rallye jest w "mechaniku", bo mi się wydaje, że tylko w kwarcu :roll:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michalop napisał:

oczywiście kwarc ,

... no właśnie...

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

Nie jestem pewien.

W nowym katalogu Hermesa dla klientów juz go w ogóle nie ma, ale nadal jest w katalogu sklepowym, szczególowym, rzeczona "baba" mi go pokazywała. Na pasku albo na bransolecie.

Baba twierdzi tez, ze nie zamówi Cape Coda auto na bransolecie, bo takiej wersji nie ma, tymczasem wszedzie go znajduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cape Coda to chyba troszkę inny model aniżeli Rallye- jest tak :?: :roll:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

Cape Code? Zupelnie inny, ale tez taki troche starczy. Por. pierwsze zdjecie w pomaranczowym pudelku. Jest tez wersja dwustrefowa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.