Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Trew33

Zaria

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś coś może napisać o tym zegarku historia autentyczność  co tam jest złote co nie ogólnie informacje.

Dziękuję. 

oie_41110347SRVjbgV.jpg

oie_4111113p3jMqSjD.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega otworzy zegarek i zrobi zdjęcie mechanizmu, dekla od środka i doda WYRAŹNE zdjęcia całości. W słownik ortograficzny też nie zawadziłoby zainwestować.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starczą i te zdjęcia. były takie zarie. mała radziecka złota damka, parę gram metalu (koperta + dekiel). wartość złomu.

443.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.06.2022 o 16:45, souls_hunter napisał(-a):

Kolega otworzy zegarek i zrobi zdjęcie mechanizmu, dekla od środka i doda WYRAŹNE zdjęcia całości. W słownik ortograficzny też nie zawadziłoby zainwestować.

Gdzie Ty widzisz błędy ??? Może ja juz przestanę ale pytam więc  proszę tylko o info dziękuję

Ogólnie pytam znawców o ten zegarek, szukam historii tego zegarka coś o Zaria ogólnie modelu roku produkcji nie pytam o wartość. Nie wiem nawet jak go otworzyć mogę iść do zegarmistrza by go otworzył ale tu się znacie więc poprostu pytam i dziękuję wszystkim za odpowiedź Google nic mi nie podpowiedział

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Trew33 napisał(-a):

Gdzie Ty widzisz błędy ??? Może ja juz przestanę ale pytam więc  proszę tylko o info dziękuję

Ogólnie pytam znawców o ten zegarek, szukam historii tego zegarka coś o Zaria ogólnie modelu roku produkcji nie pytam o wartość. Nie wiem nawet jak go otworzyć mogę iść do zegarmistrza by go otworzył ale tu się znacie więc poprostu pytam i dziękuję wszystkim za odpowiedź Google nic mi nie podpowiedział

Interpunkcyjne przede wszystkim. Ale im dłużej przebywam w internecie, tym bardziej błędami sam przesiąkam. ;)  Na wszelki wypadek dodam tyle przecinków, ile zdołam.

Może Kolega ma jakieś podrabiane Google? Lata 60/70. Wartość materialna, jak też jako przedmiotu kolekcjonerskiego, zawiera się w bransoletce. Były z czystego (niskiej próby 583) złota oraz, o ile się nie mylę, pozłacane.

https://www.google.pl/search?q=zaria+gold+women's+watch&tbm=isch&ved=2ahUKEwiH95uV5qz4AhXFuyoKHalFDuoQ2-cCegQIABAA&oq=zaria+gold+women's+watch&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECCMQJ1CcIVjjQmDiTWgAcAB4AIABTYgBuwWSAQIxMJgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=hWuoYsegI8X3qgGpi7nQDg&bih=897&biw=1404

https://www.google.pl/search?q=золотые+часы+заря+женские+ссср&newwindow=1&sxsrf=ALiCzsbvurx9jHUgm2v9oC-kFm42eRNPZQ:1655205793351&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi4z96K6qz4AhWdBhAIHfzFBHwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1404&bih=897&dpr=1

Edytowane przez Anansi

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi