Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Wolf

Identyfikacja 2 mechanizmów kostek Art Deco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zapytać, czy ktoś orientuje się co to za mechanizmy? Nabyłem niedawno 2 kostki w stylu Art Deco, ale producenci w zasadzie nieznani, co nie pomaga w poszukiwanaich danych.

Pierwszy o wdzięcznej nazwie Watch Co - nic nie da się znaleźć o firmie, brak napisów czy oznaczeń na werku.

Drugi bez oznaczenia nawet na tarczy, jakiś no name, ale koperta jak i mechanizm sygnowane swiss made.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację - coś o producencie, kaliber, lata.f0d4897da7c7dbb79862337cef79e848.jpgb517cd6f15b845486482e9b84627385b.jpg

www.instagram.com/prz.wil/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucam jeszcze zdjęcia facjat - trochę w ramach ciekawostki, trochę może do pomocya04f330b3559ea0ac79453dc002a1953.jpg8a802330ca28c47759b02a60c5f6aa68.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co to za mechanizmy (produkcja) , ale jeden to klasyczny mały "cylinderek, a następny to "klasyczny" "szwajcar. :), ale to chyba już wiesz :)  

Edytowane przez mkl1

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tyle dałem radę odkryć sam :D ciekawi mnie kaliber, żeby ew widzieć jakich cześci i gdzie mogę szukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie! To jeszcze tylko ten do wyjaśnienia ;)1d34efcea5160310e6cc99b32c51fb58.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z taki mcylinderkiem to raczej trudna sprawa... to była raczej "masówka" sprzedawana różnym zegarmistrzom..

Mam u siebie chyba 3 takie  i wszystkie "podobne"

Jeden 4-ty jest w Dugenie naręcznej

Moje mają średnicę ok 22-23mm

Edytowane przez mkl1

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobię odkopać swój stary wątek - oba zegarki poszły do majstra, gdyż albo nie trzymały czasu, albo po paru godzinach stawały. Rozebrał je, wyczyścił i poskładał, ale pierwszy raz w życiu powiedział mi, że poległ - niby wszystko ok, ale nie potrafi ich przywrócić do stanu używalności.

Tu pojawia się pytanie - czy ma ktoś SPRAWNE werki na sprzedaż/ew ma do polecenia zegarmistrza do spraw beznadziejnych, najlepiej na terenie woj. śląskiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi