Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wieloryb

Kto poleci Kancelarie w sprawie kredytu we franku?

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z tematem. Mój znajomy prowadzi kancelarię. Ma już trochę sukcesów frankowych. Moją sprawę też prowadzi.

Kancelaria Karol Chabowski
Gdynia ul. Świętojańska

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Banki chyba widzą, że du#a się pali bo chcą ugody i umarzają to co zostało do spłaty, przynajmniej ja dostałem propozycję z mBanku, dałem do kancelarii co prowadzi moja sprawę i czekam co podpowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, satanic napisał(-a):

Banki chyba widzą, że du#a się pali bo chcą ugody i umarzają to co zostało do spłaty, przynajmniej ja dostałem propozycję z mBanku, dałem do kancelarii co prowadzi moja sprawę i czekam co podpowiedzą.

Myśle, że to samo co moja - minimalne ryzyko teraz dla ciebie (chyba ze masz jakas "slabo skręconą przez bank" umowę), a szansa na wygraną bardzo duża, ale odsunięta w czasie.

Ja z kancelaria mam ustalony pewien pułap, że jeśli bank do niego dojdzie, to wycofamy pozew. Ale on już jest daleko mniej korzystny dla banku niz 50/50 ktore wzialbym w ciemno na poczatku calej tej akcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, satanic napisał(-a):

Też mam Mbank z umową z 2008. Jak pełnomocnik ją zobaczył to uśmiechnął się od ucha do ucha i powiedział dobra nasza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- a jak kredyt splacony jakies 9 lat temu. Warto sie z nimi „sciskać”? Z wtedy mBank teraz juz nie wiem jaki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pasuje to przeciąganie sprawy. W czerwcu wyrównają mi odsetki pozostały do spłaty kapitał. Brawo banki. Do końca roku odsetki pokryją prowizje kancelarii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

Panowie- a jak kredyt splacony jakies 9 lat temu. Warto sie z nimi „sciskać”? Z wtedy mBank teraz juz nie wiem jaki…

Musisz skonsultować z kancelaria. Wylicza ci wszystko i okresla szanse. Jak beda niskie, to raczej nie wezma sprawy bo maja mnostwo spraw "pewnych". No i plac za sukces - to wiecej niz oplata z gory, ale win-win.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Musisz skonsultować z kancelaria. Wylicza ci wszystko i okresla szanse. Jak beda niskie, to raczej nie wezma sprawy bo maja mnostwo spraw "pewnych". No i plac za sukces - to wiecej niz oplata z gory, ale win-win.

thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breaking news ;) Tel z banku z nową propozycją - wyzerowanie kredytu, 92% zwrotu nadpłaty plus koszty prawnika ( z tym ich chyba poniosło, bo ja mam premię za sukces). No zaczyna się robić ciekawie 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Marak napisał(-a):

Po 25 kwietnia będzie łatwiej

już mamy maj od kilku dni.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś miałem ogłoszenie wyroku w I instancji, unieważnienie całej umowy i zwrot nadpłaconych rat + odsetki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, satanic napisał(-a):

Dziś miałem ogłoszenie wyroku w I instancji, unieważnienie całej umowy i zwrot nadpłaconych rat + odsetki.

Pięknie! Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem o tym wątku, a u mnie też trochę się działo.

Oddział banku, gdzie dano mi kredyt, bardzo rzekomo chciał sprawę zamknąć. Dzwonił sam DYREKTOR ODDZIAŁU 😳😂 i namawiał do ugody. Powiedziałem ok, dajcie jakąś sensowną opcję dla obu stron, rozważę. Coś tam przez telefon sobie nawet miło pogadaliśmy. Miał się ich pełnomocnik odezwać do mojego. Nie odezwał się przez miesiąc. Przypomniałem się grzecznie. DYREKTOR ODDZIAŁU przepraszał, twierdził, że on to by mi z własnych nawet dopłacił żeby ten wstyd zmazać i nowe otwarcie już mieć 😜 

W końcu pełnomocnik banku się odezwał, obiecał dobrą propozycję. A tu znienacka CENTRALA przysłała mi wezwanie do zwrotu oraz odsetki za użyczenie kapitału, rzecz jasna dwa akapity poświęcając straszeniu mnie 🤪😂 Wrzuciłem DYREKTOROWI ODDZIAŁU fot, oddzwonił, używając wielokrotnie słów "nieporozumienie", "szok", "osobista interwencja". Podziękowałem za starania, ale przede wszystkim na jego ręce złożyłem wyrazy wdzięczności dla CENTRALI, że mi odświeżyli pamięć i skutecznie wyleczyli z pomysłu na dogadanie się (czytaj: darowanie im choćby złotówki). Tak czytałem to pismo od nich i pomyślałem, że gnoje nie mają przecież za grosz skrupułów, o honorze nie wspominając i wyobraziłem sobie jak musieli się czuć ci wszyscy nieszczęśnicy, którzy takie pisma od nich dostawali wcześniej, tj. w czasie kiedy banksterskie wałki na frankach kosztowały ludzi domy, mieszkania i złamane życie.

su***syny, pomyślałem sobie i zakończyłem definitywnie temat ugód z nimi.

Zatem @satanic ja na post o treści jak Twój powyżej pewnie poczekam jeszcze ze 2 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wychodzi, ja 2 lata czekałem na sprawę, kancelaria już wysłala pismo o uzasadnienie wyroku, bank ma 14 dni na odwołanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99,9% odwołają się. Moja kancelaria wygrała już setki spraw i zawsze bank się do końca odwołuje. Nie mam powodu żeby w to nie wierzyć, patrząc jak grają względem mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to na pewno, że będzie odwołanie, liczę się z tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, satanic napisał(-a):

No tak wychodzi, ja 2 lata czekałem na sprawę, kancelaria już wysłala pismo o uzasadnienie wyroku, bank ma 14 dni na odwołanie.

Nie chcę krytykować działań kancelarii, ale czy nie wystarczyłoby poczekać aż to bank "poprosi" o uzasadnienie wyroku?

Jest to niezbędne do złożenia odwołania a pismo do apelacyjnego wraz z kopią (również kopią uzasadnienia) dostalibyście zwrotnie po jego złożeniu przez bank.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, zadra napisał(-a):

Nie chcę krytykować działań kancelarii, ale czy nie wystarczyłoby poczekać aż to bank "poprosi" o uzasadnienie wyroku?

Jest to niezbędne do złożenia odwołania a pismo do apelacyjnego wraz z kopią (również kopią uzasadnienia) dostalibyście zwrotnie po jego złożeniu przez bank.

Kancelaria chce mieć więcej czasu na przygotowanie się do odpowiedzi na apelację (być może). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś super wiadomości, bank nie chce iść do drugiej instancji tylko na ugodę, tak jak było w wyroku pierwszej instancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, satanic napisał(-a):

Dziś super wiadomości, bank nie chce iść do drugiej instancji tylko na ugodę, tak jak było w wyroku pierwszej instancji.

No to brawo 👍

Mój bank z kolei pozwał mnie, co nie przeszkadza im pisać równocześnie że chcą się dogadać 🤐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja kancelaria zrobi w ugodzie zapis, że bank nie może nas już pozwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi