Michal1999 0 #1 Posted September 19, 2022 Droga społeczności, Jeżeli byłyby ktoś tak uprzejmy, to bardzo proszę o identyfikacją zegara ze zdjęć z poniższego linku. https://seed-wishbone-5a5.notion.site/Identyfikacja-zegara-59c44296408c446494826369f4895d02 Dziękuję i pozdrawiam, Michał 0 Share this post Link to post Share on other sites
Anansi 3556 #2 Posted September 19, 2022 Nie otwieram linków prowadzących chwg... 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Michal1999 0 #3 Posted September 19, 2022 (edited) @Anansi poniżej Edited September 19, 2022 by Michal1999 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jarozlaw #4 Posted September 19, 2022 Clickbait, hihi 😊 0 Share this post Link to post Share on other sites
Miirek 10 #5 Posted October 8, 2022 Dzień dobry. Czy ja również mógł bym się podpiąć pod temat i poprosić o pomoc? Trochę czasu już poświęciłem ma poszukiwania mojego Beckera jednak znalazłem tylko informacje o latach produkcji. Według numeru zegar z moim numerem został wyprodukowany w latach 1885-1890. Szukam jeszcze jakiegoś zdjęcia jak powinna wyglądać góra tego zegara. Wiem że można coś dopasować jednak jestem ciekaw jak wyglądał oryginalnie. Czy ktoś posiada może zdjęcie z jakiegoś oryginalnego katalogu? Czy mogę prosić o udostępnienie takiego zdjęcia? 0 Share this post Link to post Share on other sites
PM1122 1790 #6 Posted October 8, 2022 21 minut temu, Miirek napisał(-a): Dzień dobry. Czy ja również mógł bym się podpiąć pod temat i poprosić o pomoc? Trochę czasu już poświęciłem ma poszukiwania mojego Beckera jednak znalazłem tylko informacje o latach produkcji. Według numeru zegar z moim numerem został wyprodukowany w latach 1885-1890. Szukam jeszcze jakiegoś zdjęcia jak powinna wyglądać góra tego zegara. Wiem że można coś dopasować jednak jestem ciekaw jak wyglądał oryginalnie. Czy ktoś posiada może zdjęcie z jakiegoś oryginalnego katalogu? Czy mogę prosić o udostępnienie takiego zdjęcia? Przydałoby się zdjęcie od góry, by zobaczyć, jak była mocowana - osadzona korona. Myślę, że ktoś z forumowiczów, może mieć podobny, albo znajdzie taki w katalogach, ale takie zdjęcie byłoby pomocne 0 Share this post Link to post Share on other sites
Miirek 10 #7 Posted October 8, 2022 Dziękuję za szybką odpowiedź i dołączam zdjęcia góry zegara 0 Share this post Link to post Share on other sites
Anansi 3556 #8 Posted October 8, 2022 23 minuty temu, PM1122 napisał(-a): Przydałoby się zdjęcie od góry, by zobaczyć, jak była mocowana - osadzona korona. Myślę, że ktoś z forumowiczów, może mieć podobny, albo znajdzie taki w katalogach, ale takie zdjęcie byłoby pomocne Hmm. Katalog z roku 1889. Może i ktoś ma. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Anansi 3556 #10 Posted October 8, 2022 (edited) Trzeba pogrzebać. Tutaj trzy linkowce z tego okresu z podobnie zaprojektowaną górą. Edited October 8, 2022 by Anansi 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
PM1122 1790 #11 Posted October 8, 2022 Moim zdaniem, to pierwsze i ostatnie zdjęcie, najbardziej pasuje. Przeglądałem katalog z 1912 r., ale nie znalazłem podobnego zegara. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Miirek 10 #12 Posted October 8, 2022 1 godzinę temu, Anansi napisał(-a): Trzeba pogrzebać. Tutaj trzy linkowce z tego okresu z podobnie zaprojektowaną górą. Faktycznie ten z trzeciego zdjęcia by pasował. Zastanawiam się czy jest możliwe żeby mechanizmy linkowe i mechanizmy sprężynowe były montowane w takich samych skrzyniach? 0 Share this post Link to post Share on other sites
PM1122 1790 #13 Posted October 8, 2022 Nie....., linkowe i sprężynowe różnią się wielokością. Choćby wielkość tarczy - więc szersze drzwi. Wagi - więc długość skrzyni. 0 Share this post Link to post Share on other sites