Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
urobilinogen

Pomoc w rozpoznaniu podróbki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, teściowa znalazła zegarek. Zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie to podróba, natomiast chciałabym zostawić ostateczną ocenę Państwu- mianowicie zupełnie sie na tym nie znam.  Proszę o pomoc. 

image.jpg

image.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki gucci ogólnie nie należą do najlepiej wykonanych. Mysle, ze oryginał nie wyglada dużo lepiej. Moim zdaniem jest to podróbka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Filipeczek napisał(-a):

Zegarki gucci ogólnie nie należą do najlepiej wykonanych. Mysle, ze oryginał nie wyglada dużo lepiej. Moim zdaniem jest to podróbka.

Napisz coś więcej o tym nienajlepszym wykonaniu🤔

Gucci-25H-Tourbillon-Close-Up-810x540.jpg

Gucci-25H-Tourbillon-Dial-1-810x540.jpg

Gucci-25H-Tourbillon-Calibre-GG72725A-Hands-On-810x540.jpg

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, eye_lip napisał(-a):

Napisz coś więcej o tym nienajlepszym wykonaniu🤔

Gucci-25H-Tourbillon-Close-Up-810x540.jpg

Gucci-25H-Tourbillon-Dial-1-810x540.jpg

Gucci-25H-Tourbillon-Calibre-GG72725A-Hands-On-810x540.jpg

Faktycznie, pospieszyłem się :). Mam porównanie do tańszych modeli z wystaw sklepowych. W jednym się nie pomyliłem, ze na pewno podróbka. Przepraszam każdego urazonego moja ocena jakości zegarków gucci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego tourbillona wrzuciłem trochę zaczepnie ( choć modele tej serii 25H bez Tourbillona (za tysiąc kilkaset euro) są też  dobrze wykonane), natomiast chcesz powiedzieć że modele (wszystkie Swiss made) za 3 tysiące i więcej są wykonane podobnie jak chińczyk za kilkadziesiąt pln? Na jakiej podstawie😏

Gucci wypuszcza zegarki od lat 70, nigdy to nie była jakościowa chińszczyzna jak Boss, Tommy Hilfiger itp. Nie powtarzajmy forumowych mitów o markach których nie znamy. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, chciałem trochę zagrać mądrale, ale mi nie wyszło :D. Po prostu mam uprzedzenia do zegarków z tej grupy i wrzucam niesłusznie wszystkie do jednego worka :) (no moze oprócz zegarków Ralph). Uważam, ze modele do 3000 i powyżej nie są warte swojej ceny. Oczywiście obecne modele nie maja dużo wspólnego z Chińczykami za pare zł, ale na chrono używki +10 lat moim zdaniem bardzo nie odbiegają :)).

Edytowane przez Filipeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, urobilinogen napisał(-a):

Dzień dobry, teściowa znalazła zegarek. Zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie to podróba, natomiast chciałabym zostawić ostateczną ocenę Państwu- mianowicie zupełnie sie na tym nie znam.  Proszę o pomoc. 

image.jpg

image.jpg

ztcp swego czasu produkowanych bylo wiecej podrobek Gucci niz oryginalow... i co do zasady ich jakosc i cena byla nikla, to bylo cos, co miales kupic extra do garniaka i nie moglo przekraczac 10 czy 15% ceny tego drugiego.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.10.2022 o 09:58, SzefSzefow napisał(-a):

to bylo cos, co miales kupic extra do garniaka i nie moglo przekraczac 10 czy 15% ceny tego drugiego.

Dlatego słusznie Filip pisał o cenach na poziomie 4k 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi