Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Arunio

Zegarek klasyczny na prezent do 600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję zegarka na prezent dla przyjaciela na 30 urodziny. Mój budżet to 600zł.

Poszukuję czegoś w miarę klasycznego, na bransolecie. Fajnie jakby tarcza była innego koloru niż biały lub czarny np. niebieska, zielona, brązowa. Koperta najlepiej jakby była +40mm (dość duży nadgarstek). Super jakby zegarek pasował również do garnituru, gdyż znajomy często występuje na scenie.

Na razie zainteresował mnie ten model, co o nim myślicie i czy macie jakieś inne ciekawe propozycje w tej cenie?

https://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/edifice/zegarek-casio-efv-610db-2avuef.html

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Arunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o ulubioną markę znajomego to chyba nie ma, raczej kupował zegarki patrząc tylko na to jak wyglądają, nawet "nie bardzo zegarkowych marek". Zastanawiałem się też nad tym Timexem waterbury bo kojarzę, że mu się podobał. Ten casio który wysłałem też jest w jego guście. Szukam jeszcze czegoś właśnie bez małych tarcz, a z niebieska, zielona lub brązowa tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Arunio napisał(-a):

Jeśli chodzi o ulubioną markę znajomego to chyba nie ma, raczej kupował zegarki patrząc tylko na to jak wyglądają, nawet "nie bardzo zegarkowych marek". Zastanawiałem się też nad tym Timexem waterbury bo kojarzę, że mu się podobał. Ten casio który wysłałem też jest w jego guście. Szukam jeszcze czegoś właśnie bez małych tarcz, a z niebieska, zielona lub brązowa tarczą.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/super-zegarek-timex-waterbury-tanio-nowy

https://allegro.pl/oferta/klasyczny-zegarek-meski-timex-waterbury-tw2u88500-12490728009?bi_s=ads&bi_m=showitem:allegrolokalnie:mobile:active&bi_c=NDUzY2ExODUtNjIwNS00ZmQzLTkyMDUtYmVlODI5MzQ4ZDZkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=052dca7f-ac2a-4549-b923-d5b0c2caf799

Znalazlem fajna okazję.  Na pewno mu się spodoba. Pozdrawiam.

Edytowane przez Bumcykcyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Braciszek tego modelu, który wybrałeś, tylko bez chronografu (bez tarczek):

https://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/edifice/zegarek-casio-efv-100d-2avuef.html

obraz.thumb.png.03ece84c29358e988f5a1edaacd92e39.png

Osobiście w przypadku tego modelu, pomimo ze lubię niebieskie tarcze, to wybrałbym tarczę jasną lub czarną.

obraz.png.ba456c274efd2bc9c60673509c376234.png

I jeżeli do garnituru to raczej na pasku niż na bransolecie.

obraz.png.c4a4f4abbd28e2b4a06f207a4e27168c.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Festina to popularna marka produkującą dobrej jakości zegarki w rozsądnych cenach. Nie będzie to gorszy wybór niż casio w podobnych pieniadzach. Odrębną kwestią jest wybór chrono do garnituru, ale ja już stary jestem i się nie znam🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm zegarek ma być głównie na codzien, ale myślę, że do garnituru też będzie pasował:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi