Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
exuus

Codzienny klasyczny do 10k PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za wskazówki - bauhausowy sznyt Junghansa też mi się zawsze podobał, a jak mają szafir to zaczyna się z tego robić ciekawa opcja. Na pewno go sprawdzę.

Niemniej w pierwszej kolejności spróbuję sprawdzić Nomosa - Tangente i Oriona. Wydaje mi się, że pod koszulę będą jak znalazł, a i po pracy też będzie można w tym pochodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze taka opcja... 

tudor-m91550-0005.jpg?w=1920&h=1920undef

M91550-0005

Edytowane przez Jxxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałbym go w ciemno, gdyby miał ze 2 mm mniej...  41 mm to za dużo, pomimo tego, że mam dużą łapę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, exuus napisał(-a):

Brałbym go w ciemno, gdyby miał ze 2 mm mniej...  41 mm to za dużo, pomimo tego, że mam dużą łapę.

To super bo ten występuje w rozmiarze 39mm więc możesz brać w ciemno 🤗

Edytowane przez Jxxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To świetnie się składa - zaraz go poszukam. Świetny zegar.

Edit: wersja 39mm niestety trudna do znalezienia. Niemniej chyba poczekam na niego.

Edytowane przez exuus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, exuus napisał(-a):

To świetnie się składa - zaraz go poszukam. Świetny zegar.

Edit: wersja 39mm niestety trudna do znalezienia. Niemniej chyba poczekam na niego.

Zapytaj w kruku o możliwość zamówienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nomos ma w sobie coś wyjątkowego, ale długość uszu sprawia, że na nadgarstku wygląda osobliwie. Wspomniany już Longines Sector wydaję być tip-top. Od siebie zaproponowałbym jeszcze Longines Heritage Flasghip. Wprawdzie nie ma niebieskich wskazówek, ale złote indeksy w połączeniu z kremową tarczą wyglądają zjawiskowo. I jest zdecydowanie poniżej 10 000. Jak dobrze się go nosi, to pasuje i do koszuli i do jeansów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak? Czy udało się autorowi coś wybrać? Z podanych tutaj propozycji Nomos wydaje się być mocnym kandydatem, chociaż Tudor też robi robotę. 

Junghans również wspaniały, ale przy tej cenie trochę mnie odstrasza, że np. Max Bill w kwarcu można nabyć w dużo niższej cenie. Wiem, że to nie to samo, ale jednak nie jestem fanem rozdzielania "jednego modelu" na automaty i kwarce. 

@MacSen Ten Longines jest przepiękny, ale tutaj pojawia się kwestia preferencji autora, widzę, że albo w Bauhaus, albo wyżej podany Tudor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi