Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
83czarny

Hamilton Intramatic czy Epos 3437?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.12.2022 o 21:42, 83czarny napisał(-a):

Nie miał człowiek wystarczająco dużo problemów, to sobie postanowił coś dodać.

Zwykle pytanie "jaki zegarek?" stawiane jest przed zakupem. Tutaj, na skutek pewnych niespodziewanych acz sprzyjających okoliczności, moja kolekcja wzbogaciła się o jeden z zegarków. I tu będzie musiało paść pytanie: Który powinien zostać, który powinien szukać nowego właściciela?

Hamilton Intramatic czy Epos 3437? I dlaczego?

Oba mi się bardzo podobają, jednak miejsce w pudełku na garniturowca jest tylko jedno. Tym bardziej, że wykorzystywany będzie bardzo okazjonalnie.

Co byście zostawili i dlaczego? Preferencji wizualnej nie mam, szanse rozkładają się po równo. Może pod kątem ewentualnej odsprzedaży w przyszłości? Który straci mniej na wartości?

Rozważałem wystawienie obu na bazarek z myślą - zostanie ten, który się nie sprzeda.

IMG20221228211509.jpg

świetne zegary garniturowe, super design. Też nieraz myśle o nabyciu takiego typowego garniturowca, ale oba to chyba rozmiar 38 zdaje się. Jest to o tyle zdradliwy rozmiar, że te zegarki nie mają praktycznie wogole bezela przez co w praktyce zegarki te są dość duże. Eposa widziałem w realu i zero bezela. Nie miałem w ręku hamiltona wiec nie wiem czy sytuacja jest taka sama. Przy takim designie idealny rozmiar to byłby pewnie 36/37. Niemniej, z tych dwóch brałbym chyba hamiltona😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pau’l w Hamiltonie jest tak samo, praktycznie nie ma lunety - to prawie sama tarcza więc wizualnie wydaje się większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakończę wątek informacją, że zdecydowałem się pozostać przy Hamiltonie. Epos szybko znalazł nowy dom. Gdybym nie miał w kolekcji Hamiego, Eposa bym zostawił bo to też fajny zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi