Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RagnarPL

Casio Gshock GWG - 1000 - 1ADR Mudmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem na kanale największy Gshock w mojej kolekcji.
Znany i lubiany Mudmaster GWG-1000.
Przez wielu uważany za kompletnego Gshocka, choć jestem świadomy,  że nie każdemu przypadnie do gustu. 
Na pokładzie sensory, synchronizacja czasu, ładowanie solarne, szafirowe szkło i świetna jakość wykonania. 
Zapraszam Was do oglądania, komentowania i subskrybowania 🧐🎞🔔👍
Łapki w górę mile widziane 👍👍👍

20230511_211710.jpg

20230520_190553.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie że Ci się chciało...

Moim zdaniem świetny zegarek do trzymania w gablocie, albo do zakładania na spacer z psem po osiedlu, po lesie już mniej (nie mieści się pod mankietem kurtki i wiatr wieje po łapie) - wszyscy zauważą bo duży i to jego główna cecha :D

Natomiast totalnie sprzeczny z ideologią zegarka "w teren", czy do sportów ekstremalnych, bo; nie wygodny, przeszkadza ze względu na rozmiar, haczy wszelkie elementy wyposażenia (np linki asekuracyjne), nie mieści się pod rękawicą a na wierzchu jak pisałem wcześniej przeszkadza - na "przeciętnym nadgarstku" (czyli takim do 18cm) wygląda wręcz groteskowo, świetnie wygląda na Łapie powyżej 22 cm w obwodzie ALE tutaj mamy problem z paskiem - bo jest za krótki na tak rozbudowany nadgarstek.   Dodatkowo jego cena totalnie wypada z koncepcji o zdrowym rozsądku - technologicznie nie ma w nim nic nowego - jest kompas i barometr  które działają i wysokościomierz oparty na barometrze który jest "zabawkowy" - zwykle kładziesz się spać na określonej przez GWG wysokości, a budzisz się zupełnie gdzie indziej wyżej albo niżej - i to wcale nie znaczy że lunatykujesz - wszelkie funkcje zastosowane w tym zegarku są dostępne w GW-9400 który moim zdaniem jest ostatnim z "prawdziwych" g shock'ów... a jest sporo tańszy i można go mieć w ciuchach koloru "jaki się chce".

Moim zdaniem GWG-1000 to doskonały przykład na przerost formy nad treścią, niemniej prezentacja udana -  ;) 

Ja miałem ten zegarek ponad rok - użytkowałem go początkowo "do wszystkiego" - stopniowo jednak wstępna fascynacja została zastąpiona kompletnym rozczarowaniem a sam zegarek goszczący na początku jakiejś "zabawy w Indian" na nadgarstku w miarę jej rozwoju lądował w plecaku albo w kieszeni bo przeszkadzał. Moim skromnym zdaniem najbardziej kompletnym g-shock'iem jest GW-M5610 - Casio nic lepszego na rynek jak dotąd nie wypuściło, jeśłi chodzi o użytkowy zegarek "do wszystkiego" i na każdą okazję. 

DSC07647.jpg

DSC07968.jpg

DSC07977.jpg

DSC09422.jpg

Edytowane przez Daito
literówka

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Świetnie że Ci się chciało...
Moim zdaniem świetny zegarek do trzymania w gablocie, albo do zakładania na spacer z psem po osiedlu, po lesie już mniej (nie mieści się pod mankietem kurtki i wiatr wieje po łapie) - wszyscy zauważą bo duży i to jego główna cecha
Natomiast totalnie sprzeczny z ideologią zegarka "w teren", czy do sportów ekstremalnych, bo; nie wygodny, przeszkadza ze względu na rozmiar, haczy wszelkie elementy wyposażenia (np linki asekuracyjne), nie mieści się pod rękawicą a na wierzchu jak pisałem wcześniej przeszkadza - na "przeciętnym nadgarstku" (czyli takim do 18cm) wygląda wręcz groteskowo, świetnie wygląda na Łapie powyżej 22 cm w obwodzie ALE tutaj mamy problem z paskiem - bo jest za krótki na tak rozbudowany nadgarstek.   Dodatkowo jego cena totalnie wypada z koncepcji o zdrowym rozsądku - technologicznie nie ma w nim nic nowego - jest kompas i barometr  które działają i wysokościomierz oparty na barometrze który jest "zabawkowy" - zwykle kładziesz się spać na określonej przez GWG wysokości, a budzisz się zupełnie gdzie indziej wyżej albo niżej - i to wcale nie znaczy że lunatykujesz - wszelkie funkcje zastosowane w tym zegarku są dostępne w GW-9400 który moim zdaniem jest ostatnim z "prawdziwych" g shock'ów... a jest sporo tańszy i można go mieć w ciuchach koloru "jaki się chce".
Moim zdaniem GWG-1000 to doskonały przykład na przerost formy nad treścią, niemniej prezentacja udana -   
Ja miałem ten zegarek ponad rok - użytkowałem go początkowo "do wszystkiego" - stopniowo jednak wstępna fascynacja została zastąpiona kompletnym rozczarowaniem a sam zegarek goszczący na początku jakiejś "zabawy w Indian" na nadgarstku w miarę jej rozwoju lądował w plecaku albo w kieszeni bo przeszkadzał. Moim skromnym zdaniem najbardziej kompletnym g-shock'iem jest GW-M5610 - Casio nic lepszego na rynek jak dotąd nie wypuściło, jeśłi chodzi o użytkowy zegarek "do wszystkiego" i na każdą okazję. 

DSC07647.jpg&key=81a915a7d15e4652741c623bc98e438f3c9ab6d170b98ba4293daa73433d9c90

DSC07968.jpg&key=e726cec95cc8b85c51d891a6d0a93c8016c87b9459283216359d8e663fd37fdb

DSC07977.jpg&key=cd23729e5d48d8eeaa3958e6a3f0953882e9366aba38284b36e4192de3d1cc59

DSC09422.jpg&key=8cf58231c4deec31d0859ac3c9c2c23d599c09f232e0e5ce1660d187f023a88b
Hej, dzięki za ten rozbudowany komentarz
Wszystko co napisałeś jest zgodne z rzeczywistością. Pewnie, że są mniejsze i wygodniejsze Gshocki. Kostka to kwintesencja Gshocka dla każdego.
Jednak przy kolekcjonowaniu a bardziej fascynacji zegarkami już tak jest, że kupujemy nie tylko te modele, które są najbardziej przydatne, czy jak to lubią mówić kolekcjonerzy noży - utylitarne, ale zwyczajnie te, które nam się podobają
Rangeman to klasa sama dla siebie.
Chociaż w moim przypadku najwygodniejszy dla mnie jest Mudman G9300
Znając siebie, poza kilkoma wyjątkami, żaden z moich zegarków nie ma u mnie dożywocia.
Cytując klasyka: przekorny los pokaże co będzie
Jeszcze ra dziękuję za komentarz.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, RagnarPL napisał(-a):

Chociaż w moim przypadku najwygodniejszy dla mnie jest Mudman G9300emoji2.png

Też tak uważam - kostka wygrywa u mnie tylko dlatego że jest stosunkowo cienka, ale G9300 to był mój pierwszy "G" i miałem go najdłużej.

Jasne że inaczej podchodzi do tematu kolekcjoner a inaczej ktoś kto chce zegarek używać na co dzień - jednak moim zdaniem g-shock z założenia powinien być zegarkiem użytkowym - Casio niestety odeszło od tego kierunku i mam wrażenie że wszelkie modele premium stały się zegarkami kolekcjonerskimi nad czym cholernie ubolewam. Z drugiej strony lepiej jest zrobić i sprzedać jeden zegarek za 2500 niż 5 zegarków po 500 - mniejszy koszt wytworzenia, serwisu, dystrybucji a zysk pewnie porównywalny o ile nie większy... ;) :D

Tak że...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą.

Przerobiłem już trochę G-Shocków, a teraz został DW-5600, który zdecydowanie wygrywa na łapie z kolekcją mechanicznych, szczególnie latem. Cztery wymiany baterii i cały czas ta sama uszczelka. Chyba trzeba ją będzie zmienić następnym razem.

Moduł z GW-M5610 przerabiałem w GW-5000J. Zegarek mi nie podpasował, bo był ciężki i latał na nadgarstku jak stróż po szkole w wakacje. 

Może przyjdzie na niego czas, jak DW-5600 mi się skończy.

Chociaż nie wiem, czy to nastąpi. To twardziel jakich mało.

Ale, ale do rzeczy: recenzja git! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny model, miałem go 3 razy i ostatecznie zamieniłem na następcę GWG-2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dziękuję za Wasze komentarze. W większości krytyczne względem tego modelu Co mocno dziwi bo byłem przekonany, że to jeden z tych najbardziej kultowych modeli
Ale Wasze argumenty do mnie trafiają.
Osobiście jednak uważam, że to świetny zegarek 480050217c5735a07986d7e765f56d0e.jpg

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że świetny ale jego następca bardziej poręczny i  nieco lepiej wykonany :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi