Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Piotr22

Made in Japan - Zegarek na lata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam pierwszego w życiu dobrego zegarka. Nowy w cenie  od 500 zł do 2500 zł

Życie nauczyło mnie że jak na czymś pisze "MADE IN JAPAN" to znaczy że jest trwałe i komuś zależało na jakości produktu :)

Moje wymagania:

•  Musi być "Made In Japan"
  •  Raczej kwarcowy
  •  Tarcza w kolorze czarnym / niebieskim
  •  Styl sporotowy uniwersalny
  •  Fajnie jak by miał automatyczy kalędarz / budzik i ładowanie solarne lub inne bajery

Co myślicie o

Casio Edifice ECB-2000TP-1A

CITIZEN CA4444-82L

Seiko Chronograph

Które z wymienionych modeli rzeczywiście produkowane są w Japonii? Nie chodzi o sam mechanizm ale cały zegarek?

Jak rozpoznać czy zegarek był składany w Japonii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIerz mojego Oceanusa z bazarku 

Made in Japan na 100%

image.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę koledze robić reklamy, ale ten Oceanus bije resztę i będzie świetnym wyborem.

Problem widzę tylko jeden: następny zegarek będzie miał problem by mu dorównać ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie wiem czy trafiłem na dobry wątek ale znalazłem na aukcji internetowej ciekawy japoński zegarek za około 2000 zł Citizen AN3660-81A. Jest napisane, że jest nowy kupiony w czerwcu tego roku. 

Moje pytanie brzmi czy warto kupić ten o to model za taką kwotę? Zaznaczę, że to kwarc bateryjka. Wrzucam zdjęcie 🙂 

Screenshot_20230919-161248.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.09.2023 o 16:32, Anubis33 napisał(-a):

Moje pytanie brzmi czy warto kupić ten o to model za taką kwotę? Zaznaczę, że to kwarc bateryjka. Wrzucam zdjęcie 🙂

Musiałbym mieć jakiś wielki sentyment do tego modelu, żeby w ogóle o tym myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie wiem czy trafiłem na dobry wątek ale znalazłem na aukcji internetowej ciekawy japoński zegarek za około 2000 zł Citizen AN3660-81A. Jest napisane, że jest nowy kupiony w czerwcu tego roku. 

Wygląda trochę jak parkometr Bulovy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bonjour, je recherche également ma première montre et mes critères sont quasiment les mêmes que les vôtres, mais pour la lunette je ne veux que du temps.

J'ai trouvé quelques modèles mais je me demandais si le métal ou l'acier utilisé est vraiment important ?

J'ai vu que les propriétés ne sont pas les mêmes selon le métal, est-ce que cela affecte les performances de la montre ?

https://katanaempire.pl/rodzaje-stali-na-katane/

Edytowane przez TomaszTY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena z kosmosu. Był do kupienia a może nawet jest w Jomashop za 180 USD z opłatami wychodziło około 1000 zł. 

Teraz jest tu trochę drożej, ale nadal dużo taniej. 

https://www.discovery-japan.me/category/select/pid/68151/language/en/currency/JPY?country=porland&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIupuB0prehQMVAUGRBR2MVQJwEAQYAiABEgJeRfD_BwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi