Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość maciejc2005

Oszustwo na grupie facebook'owej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciejc2005

Ponieważ padłem (wg mnie) ofiarą oszustwa co do stanu zgodności zegarka z opisem- chciałem się tutaj także tym podzielić i jednocześnie przestrzec przed tym sprzedawcą.

Nabyłem zegarek U-boat, wg opisu stan bdb. Na zdjęciach sprzedającego - również nie dopatrzyłem się nieprawidłowości, aczkolwiek nie były one dobrej jakości. 

Oto co przyszło :

Całe szkło dookoła jest porysowane, rysy między 14-16 dały się wyczuć pod palcami.

Próba kontaktu ze sprzedającym, po upływie 20 minut po odebraniu paczki z paczkomatu - zakończyła sie fiaskiem- co prawda wymieniliśmy w messengerze tylko po jednym zdaniu, ale to mi wystarczyło, by zobaczyć nastawienie sprzedawcy i że nic nie osiągnę.

Założyłem więc na tej samej grupie wątek ostrzegawczy, w którym zaczął się także mocno udzielać sprzedający, jednocześnie napisał mi w korespondencji prywatnej bym zegarek mu odesłał, i jeśli jego stan będzie taki jak on mi wysłał- to odda mi pieniądze ( cały czas twierdził, że to ja zegarekbzniszczyłem i jest to próba wyłudzenia z mojej strony).

Wczoraj zegarek odebrał, i stwierdził, że nie ma żadnych rys i odsyła mi zegarek spowrotem - jednocześnie sam sobie zaprzeczaprzeczyłwg niego ja tego zegarka nie uszkodziłem, więc powinien mi oddać pieniądze.

Oczywiście mam porobione printscreeny rozmów i wątków.

Filmik sprzedającego po odesłaniu przeze mnie zegarka:

Edytowane przez maciejc2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szemrany typ. Nie robi się z takimi interesów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciejc2005
1 godzinę temu, Black_SRT napisał(-a):

To była licytacja?

Nie, normalnie kupiony na grupie " łowcy..." na fb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, maciejc2005 napisał(-a):

Nie, normalnie kupiony na grupie " łowcy..." na fb

To tym bardziej dziwię się że nie chce oddać pieniędzy tylko wysyła zegarek z powrotem...

Już z tego filmu wynika że to śliski typek, przecież on nawet nie przyjrzał się po rozpakowaniu tylko od razu wydał opinię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciejc2005
22 minuty temu, Black_SRT napisał(-a):

To tym bardziej dziwię się że nie chce oddać pieniędzy tylko wysyła zegarek z powrotem...

Już z tego filmu wynika że to śliski typek, przecież on nawet nie przyjrzał się po rozpakowaniu tylko od razu wydał opinię.

Słuszne spostrzeżenie.

Póki co ani pieniędzy,ani zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, maciejc2005 napisał(-a):

chciałem się tutaj także tym podzielić i jednocześnie przestrzec przed tym sprzedawcą.

No dobra, ale co to jest za sprzedawca? Bo nie wiadomo kogo unikać, a gównoburzy na grupie nie kojarzę.

Dla mnie "Łowcy" to mocna patola i jeśli tam coś kupować to albo od tych paru naprawdę zaufanych, albo z odbiorem osobistym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciejc2005
1 godzinę temu, meinard napisał(-a):

No dobra, ale co to jest za sprzedawca? Bo nie wiadomo kogo unikać, a gównoburzy na grupie nie kojarzę.

Dla mnie "Łowcy" to mocna patola i jeśli tam coś kupować to albo od tych paru naprawdę zaufanych, albo z odbiorem osobistym.

https://m.facebook.com/groups/1985125325132916/permalink/3371080969870671/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem całą rozmowę, współczuję Ci, trafiłeś na strasznego dzbana.

To jest najlepsze: "Trzymam je w pudełkach przed i po założeniu i od czasu do czasu poleruje" 

No to wypolerował razem ze szkłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciejc2005
Godzinę temu, Black_SRT napisał(-a):

Przeczytałem całą rozmowę, współczuję Ci, trafiłeś na strasznego dzbana.

To jest najlepsze: "Trzymam je w pudełkach przed i po założeniu i od czasu do czasu poleruje" 

No to wypolerował razem ze szkłem :)

No właśnie- jutro planuję iść na policję  - ciekawe czy uda się coś osiągnąć, bo już innego sposobu nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni koledzy, wiele razy były dawane rady przez doświadczonych klubowym stażem i wiedzą klubowiczów odnośnie zakupów. Macie też do dyspozycji klubowy bazarek. Owszem on jest trochę płatny, ale bezpieczny i praktycznie bez przekrętów. Kusi was jednak okazja, bo będzie taniej ! No i masz babo placek ... 

Temat jest fb, dlatego nie ma najmniejszych powodów, aby ciągnąć go tu na forum i wciągać następnych forumowiczów do dyskusji. Kolega maciejc2005 przedstawił problem, wyciągnijcie z tego wnioski.  

Temat zostaje zamknięty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.