Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
jarek08s

Casio g shock Oryginał czy podrobka?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zagwozdke z tym zegarkiem oryginał czy nie? obejrzałem kilka filmików oraz przeczytałem kilka stron a dalej nic nie wiem, w teorii powinien być ok. wszystkie funkcje dzialaja,ale wskazówki nie mają lumy i nie świecą w ciemności a klamerka nie jest z aluminium bo magnes ja przyciąga ,reszta by się zgadzala włącznie z wagą 69 gram,niestety nie chce go rozbierać bo wygląda na dziewiczy i nie chce uszkodzić śrubek bo mogę go jeszcze zwrocic

20231025_151540.jpg

20231025_151109.jpg

20231025_145843.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, jarek08s napisał(-a):

Mam zagwozdke z tym zegarkiem oryginał czy nie? obejrzałem kilka filmików oraz przeczytałem kilka stron a dalej nic nie wiem, w teorii powinien być ok. wszystkie funkcje dzialaja,ale wskazówki nie mają lumy i nie świecą w ciemności a klamerka nie jest z aluminium bo magnes ja przyciąga ,reszta by się zgadzala włącznie z wagą 69 gram,niestety nie chce go rozbierać bo wygląda na dziewiczy i nie chce uszkodzić śrubek bo mogę go jeszcze zwrocic

20231025_151540.jpg

20231025_151109.jpg

20231025_145843.jpg

Kamerki są stalowe , a o resztę niech się inni wypowiedzą 🤗🤗🤗 nigdy go nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jarek08s Zegarek jest oryginalny, w tej wersji kolorystycznej wskazówki nie mają lumy. Klamerka nie powinna być z aluminium, tylko ze stali, więc się wszystko zgadza. A kupiłeś go w jakimś sklepie internetowym jako nowy czy to używany zegarek od prywatnego użytkownika? Dostałeś do niego jakieś dokumenty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, TomG80 napisał(-a):

@jarek08s Zegarek jest oryginalny, w tej wersji kolorystycznej wskazówki nie mają lumy. Klamerka nie powinna być z aluminium, tylko ze stali, więc się wszystko zgadza. A kupiłeś go w jakimś sklepie internetowym jako nowy czy to używany zegarek od prywatnego użytkownika? Dostałeś do niego jakieś dokumenty?

kupiłem go przez internet z lombardu,ma tylko hologram zadnych papierów,wygląda jak nowy zadnych podejrzen nie miałem dopóki nie zacząłem drązyc tematu i to mnie rozmontowało,dlatego zwróciłem sie do fachowców i wielkie dzieki za pomoc . 

ps. zdaje sie panie kolego ze nie pierwszy raz mi pomogłes a filmiki z YouTube znakomite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, cieszę się, że mogłem pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.10.2023 o 18:07, TomG80 napisał(-a):

A były w ogóle jakieś werjse GA100 z luma na wskazówkach? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Emil/efa116 napisał(-a):

A były w ogóle jakieś werjse GA100 z luma na wskazówkach? 

Coś by się pewnie znalazło, ale dawno nie miałem do czynienia z tym modelem, więc nie jestem w stanie podać konkretnych wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, TomG80 napisał(-a):

Nic nie wskazuje na to, aby to była podróbka, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa mogę ocenić, że jest to oryginał.

Super, dzięki za pomoc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi