Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
agremi

Vintage - Eternamatic

Rekomendowane odpowiedzi

Piękna Eterna Eternamatic. 
Vintage, ok. 1970 r. 
Mechanizm 1489k - oczywiście, jak wskazuje nazwa, automatyczny, z szybką zmianą daty (przez odciąganie koronki). 
Rozmiar 36,5 x 42, ze względu na kształt koperty jest, powiedziałbym w sam raz i na większe i na mniejsze nadgarstki, ani za duży, ani za mały. 
Zegarek mam od stycznia 2021, przyjechał z Niemiec. Bez pudełka i papierów. 

Koperta podobno jest pozłacana…
Przepiękna brązowa / czekoladowa tarcza. 
Stan zegarka, moim zdaniem, super. Daję 7 w forumowej skali, z ostrożności, bo vintage. 
Zegarek jest naprawdę piękny i robi super wrażenie. 
Stan serwisowania nieznany, ale jest w pełni sprawny, na dobrym chodzie, punktualny, a nie wariat.
Nigdy nie miałem z nim żadnego kłopotu. 
Pasek i klamerka nie są oryginalne. Pasek używany kilka razy, stan bardzo dobry. 

Wysyłka paczkomatem 17 zł. 
Cena 1650 zł. 

Zdjęcia jak zwykle zrobiłem tak, że każda najmniejsza skaza wydaje się gigantyczna. W rzeczywistości widoczne jest może 5% z tego, a by dostrzec pozostałem 95% potrzebna jest solidna lupa.

Polecam, jak ktoś lubi staruszki, to naprawdę warto!

IMG_5672.jpeg

IMG_1576.jpeg

IMG_1578.jpeg

IMG_1580.jpeg

IMG_1581.jpeg

IMG_1582.jpeg

IMG_1583.jpeg

IMG_1584.jpeg

IMG_1585.jpeg

IMG_1586.jpeg

IMG_1587.jpeg

IMG_1588.jpeg

IMG_1589.jpeg

IMG_1590.jpeg

IMG_1592.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma chętnych?

Jak ktoś ma alternatywną propozycję cenową, to zapraszam śmiało. 
Za darmo nie oddam, ale raczej nie będę nosił, więc może ktoś skorzystać…
Fajny zegarek w naprawdę super kondycji.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super okazja aktualna. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      Sprzedam zegarek Omega Constallation 34mm- ref. 168.005  poprawiony ref. :-)
      Poszukiwana i ceniona wersja popularnej Connie z tarczą „PiePan” oraz uchami typu „DogLegs”, w znakomitym stanie i po serwisie.

Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku w jednym z bardziej renomowanych sklepów z zegarkami w Wiedniu. Certyfikat sklepu, potwierdzający pełną oryginalność zegarka, jest załączony. 
      Wedle moje wiedzy, po numerze seryjnym, zegarek pochodzi z 1966 roku. 

Sprzedawany jest sam zegarek, brak pudelka i dokumentów.

W zeszłym roku Omega przeszeła pełen profesjonalny serwis w Wiedniu.
      Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na doskonały. 7-8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. 7-8 a nie pełne 8 ze względu na małą wgniotę na endlinku bransolety (koło górnego lewego ucha). Zegarek nie wymaga wkładu finansowego.Omega nie jest przepolerowana a wszystkie powierzchnie i krawędzie są znakomicie zachowane.
      Oryginalna bransoleta starcza na nieco ponad 19,5cm nadgarstek.

Cena: 9200PLN plus koszt wysyłki z Austrii.
      Istnieje (dość ograniczona ale jakaś jest) możliwość odbioru zegarka z Polski.

Z tego co sprawdziłem to jedna z lepszych ofert na rynku.
      Jestem jednak otwarty na rozsądne propozycje poparte właściwymi argumentami. Zapraszam do kontaktu.

• Przez PistolPete
      Sprzedam zegarek Eterna Kontiki Four Hands- ref. 1592.41.40
      To już coraz trudniejszy do znalezienia w tak rewelacyjnym stanie „youngtimer”. UWAGA! Z dodatkową jasną tarczą oraz ringiem, gdyby ktoś zechciał kiedyś zmienić obliczę Eterny.

Eterna KonTiki Four-Hands to szwajcarski zegarek automatyczny inspirowany słynną wyprawą Thora Heyerdahla przez Ocean Spokojny z 1947 roku. Jego cechą charakterystyczną jest centralny datownik wskazówkowy (czwarta wskazówka), który wskazuje aktualny dzień miesiąca na wewnętrznym pierścieniu tarczy.
      Tarcza jest bardzo czytelna, z charakterystycznymi dla linii KonTiki dużymi, trójkątnymi indeksami pokrytymi masą luminescencyjną (Super-LumiNova) na godzinach 12, 3, 6 i 9. Wewnętrzny krąg zajmuje skala datownika od 1 do 31. Na odwrocie koperty znajduje się piękny, głęboki grawer przedstawiający tratwę Kon-Tiki, którą Thor Heyerdahl przepłynął Pacyfik.

Dane techniczne:
      Średnica koperty:                  42mm
      Grubość koperty:                  ok. 12mm
      L2L:                                          46mm
      Mechanizm:                           Automatyczny, Eterna Caliber 3914A (baza: ETA 2836-2 lub nowsza Sellita SW220-1)
      WR:                                          120m
      Koronka:                                 Zakręcana
      Szkiełko:                                 Szafirowe z powłoką antyrefleksyjną (bardzo dobrym AR)

Zegarek był pierwotnie kupiony w Niemczech w 2006r. Jestem jego drugim właścicielem. Eterna przeszła pełny serwis na przełomie 20225/2026 roku.

Zegarek jest sprzedawany w całym oryginalnym zestawie. Zestaw jest zadbany ale niestety pudełko skórzane, w związku ze swoim wiekiem, się nieco łuszczy. Efekt znany m.in. z pudełek Omegi.

Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na doskonały. Myślę, że nawet 9/10. Podczas noszenia i wstępnego oglądanie nie rzuciły mi się w oczy żadne ewidentne ślady noszenia. Szkło jest czyste. Obecnie bransoleta jest ustawiona na nieco ponda 19,5cm nadgarstek. W zestawie znajdują się dodatkowe 2 ogniwa.

Cena: 6500PLN plus koszt wysyłki z Austrii.

Jestem jednak otwarty na rozsądne propozycje poparte właściwymi argumentami. Zapraszam do kontaktu.

• Przez PistolPete
      Sprzedam zegarek Jeager- LeCoultre Memovox - ref. E872
      Prawdziwy rarytas, wyróżniający się wzornictwem oraz funkcjonalnością (mechaniczny alram) w rewelacyjnym stanie.

Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku od jednego z zaufanych sprzedawców w Polsce.
      Wedle moje wiedzy, zegarek pochodzi z okolic 1972 roku. Być może znawcy JLC są w stanie ustalić konkretny rocznik. 

Ponieważ jest to zegarek rzadko pojawiający się w ofertach, parę danych:
      Średnica koperty: 38mm
      L2L:46mm
      Grubość koperty: 12mm
      Warto nadmienić, iż jest to wersja z piękną niebieską tarczą. Dodatkowo niespatynowaną, a więc wciąż charakteryzującą się piękną barwą co jest rzadkością. Zazwyczaj tarcze te z czasem stają się miedziane.

Zegarek jest sprzedawany jest w zestawie z pudełkiem oraz dokumentami.

Wedle moje wiedzy zegarek przeszedł serwis kilka lat temu. Wszystkie funkcje (łącznie z alarmem) działają należycie jednak zalecałbym czyszczenie i smarowanie w nieodległym czasie.
      Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na znakomity. 7-8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. 7-8 a nie pełne 8 ze względu na zalecane w nieodległym czasie smarowanie. JLC nie jest przepolerowane a wszystkie powierzchnie i krawędzie są wspaniale zachowane.
      Założony na zegarek pasek ze sprzączką nie są oryginalne.

Cena: 11200PLN plus koszt wysyłki z Austrii.

Jestem jednak otwarty na rozsądne propozycje poparte właściwymi argumentami. Zapraszam do kontaktu.

• Przez PistolPete
      Sprzedam zegarek Rolex Datejust 36mm - ref. 16014 (vintage). Stal/ białe złoto 18k.
      Klasyka gatunku w świetnym stanie i po pełnym serwisie.

Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku w jednym z bardziej renomowanych sklepów z zegarkami w Wiedniu. Certyfikat sklepu, potwierdzający pełną oryginalność zegarka, jest załączony. 
      Wedle moje wiedzy, po numerze seryjnym, zegarek pochodzi z 1978/9 roku.

W zestawie z zegarkiem jest również oryginalne pudełko, dokumentów brak.

W zeszłym roku Rolex przeszedł pełen profesjonalny serwis w Wiedniu.
      Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na rewelacyjny. 8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. Zegarek nie wymaga wkładu finansowego. Rolex nie jest przepolerowany a wszystkie powierzchnie i krawędzie są świetnie zachowane.
      Oryginalna bransoleta starcza na nieco ponad 19,5cm nadgarstek.

Cena: 17700PLN plus koszt wysyłki z Austrii.

• Przez Antk
      Witam, znalazłem w domu taki zegarek marki Cyma. Nie jest on aktualnie w najlepszej kondycji i stąd moje pytanie, czy jest sens go naprawiać?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.