hmodeusz 3 #1 Napisano 3 Lutego 2008 Witam.Wymieniam sprężynę w GB P48.Czy ktoś mi powie czym ją nasmarować lub naoliwić,bo słyszałem że smarem grafitowym. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misinek 0 #2 Napisano 4 Lutego 2008 WitamByło w postach o smarowaniu, ale przypominam: można grafitowym(strasznie brudzi!!), ale są trochę nowocześniejsze materiały jak smary z teflonem lub z ceramidami, można też nasmarować olejem do skrzyni biegów (manualnych nie automatycznych!!).pzdr.Marek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #3 Napisano 4 Lutego 2008 Witam.Wymieniam sprężynę w GB P48.Czy ktoś mi powie czym ją nasmarować lub naoliwić,bo słyszałem że smarem grafitowym. Pozdrawiam. Smar grafitowy jest dobry do smarowania łańcuchów motocyklowych i rowerowych. Sprężynę oliwimy najlepiej oliwą zegarmistrzowską nr 5, a w ostateczności tą oliwą co smaruje sie maszynę do szycia (chyba wazelinowa). -- Piotr RatyńskiSkype:odziu1GG:1064092 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #4 Napisano 5 Lutego 2008 Smar grafitowy jest dobry do smarowania łańcuchów motocyklowych i rowerowych. Niemniej, są w handlu bezkwasowe smary grafitowe - je można stosować. Inna sprawa, że w zegarze nie ma po co. J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #5 Napisano 5 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item304562471_smar_g...do_sprezyn.htmlTo przykład a nie zachęcanie do zakupu 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hmodeusz 3 #6 Napisano 8 Lutego 2008 Dzięki za porady.Pozdrawiam serdecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LOGMAR 0 #7 Napisano 9 Lutego 2008 Witam.Co myślicie o wazeline technicznej bezkwasowej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #8 Napisano 9 Lutego 2008 Witam.Co myślicie o wazeline technicznej bezkwasowej? Moim osobistym zdaniem, podkreślam osobistym, do smarowania zegarów wiszących i stojących, zupełnie wystarczające są smary płynne (oliwy), smary stałe, chociaż bez kwasowe można używać, jednak konieczne nie są. -- Piotr RatyńskiSkype:odziu1GG:1064092 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach