Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
raszew

Solarny diver do 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Zastanawiam się nad tym jakie są możliwości w wyborze solarnego divera do powiedzmy 1500-1700 zł? Rozmiar średnica max. 42mm (najlepiej 39-41). 

Wiem o promasterach z Citizena: BN0150, BN0100, AW1760, rozważam BN0150 bo jest fajnym klasyczkiem, ale pomyślałem że może będziecie mieli jakieś inne fajne propozycje. 

W oko wpadły mi Seiko Prospex Solar Diver - fajna średnica, szafir i są bardzo ładne, ale to trochę przekracza mój budżet - około 2,5 tysiąca to już trochę sporo, szczególnie że zastanawiam się czy serio jest taka widoczna różnica w jakości wykonania między Seiko a takim Citizenem.

A może macie jakieś inne pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O też fajna propozycja. Ciekawe czy bezel jest ruchomy, bo w AW1760 z tego co czytałem to bezel się nie rusza. Ciekawe jak leży na łapie, z tego co widzę to tylko 1mm mniejszy od AW1760. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, raszew napisał(-a):

Ciekawe czy bezel jest ruchomy,

Obawiam się, że nie, bo w specyfikacji nie napisali słowa o obracającym się bezelu i na filmikach też nie widziałem.Właśnie dlatego poważnie się zastanawiam czy go kupić.Ja z zegarkiem tego typu chodzę na basen i mierze czas spędzony w wodzie.

To jest fajny zegarek, ale nie solarny

https://steinhart-zegarki.pl/pl/p/EAGLE-RAY-COMPRESSOR-CHAMPAGNE-V3/629

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bezela też używam - na przykład w kuchni albo jak testuję czy mogę jeszcze szybciej dojechać z domu do pracy rowerem. Dziwna operacja z tym brakiem obrotowego bezela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanów się nad BN-0200, fajny solarek w tytanie, niby 44mm ale dobrze leży na łapie, spróbuj gdzieś go przymierzyć

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-citizen-promaster-professional-diver-titanium-eco-drive-bn0200-81e

nosiłem go przez chwilkę i jest spoko, choć ze mną został BN-0148-54E Royal Commando LE

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.03.2024 o 18:56, Pawel88 napisał(-a):

1.06 pojawiają się nowości Citizena.Sam poważnie się zastanawiam nad zakupem.

https://dolinski.pl/citizen-marine-aw1816-89x/

Śliczne te Citki. Szkoda tylko, że je zrobili w wersji zbyt budżetowej - bez szafiru i ruchomego bezela. Zapięcie bransolety też z tych tańszych. Moim zdaniem taka ładna tarcza (zwłaszcza granatowa) aż marnuje się w tej wersji i mam nadzieję, że będą w przyszłości wersje bardziej "premium" w tej stylistyce. Dałbym za taki dwa razy tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem się na klasycznego Citizena BN0151. Znalazłem w dobrej cenie i pomyślałem, że szkoda dopłacać do tego Seiko prawie 1,5k za kwarca. W przyszłym tygodniu wrzucę fotki. Fajnie, że pasek to też 20 mm, zacznie się paskowe szaleństwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy to :) 

IMG_0373.jpeg

IMG_0395.jpeg

Edytowane przez raszew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@edit prosze o usunięcie posta, myślałem że odpowiadam w innym wątku

Edytowane przez raszew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi