Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
malinowa94

Do 3 tysięcy na pamiątkę

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, od kilku dobrych dni nic innego nie robię, tylko czytam i przeglądam.

Potrzebuję pomocy w wyborze zegarka do 3 tysięcy z okazji 30 urodzin, prezent ode mnie dla mnie :)

Podoba mi się tissot la locle lady (ale mała tarcza), tissot everytime lady (ale nie ma perłowej tarczy), orient contemporary i roamer valais.

Żaden jednak nie spelnia w 100% moich wymagań.

Zależy mi na: 

-perłowej tarczy

-srebrnej bransolecie 

-fajnie jeśli będzie mieć datownik

-rozmiar koperty 32-34mm

-mechanizm obojętny

-dobra marka

Szczerze mówiąc najbardziej podobają mi się zegarki typu DW, Skagen, Obaku, Le Tremps ale wiem że nie są najlepsze, a chciałabym też coś droższego kupić skoro to 30 urodziny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję! A jeśli miałbyś wybierać: Tissot czy certina jako jakość marki, to co byś wybrał? Ma to znaczenie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, malinowa94 napisał(-a):

Dziękuję! A jeśli miałbyś wybierać: Tissot czy certina jako jakość marki, to co byś wybrał? Ma to znaczenie? 

Obydwie marki należą do Grupy Swatch i obie są pozycjonowane na rynku tak samo.

Obie marki używają też tych samych mechanizmów. Wyjątkiem są mechanizmy kwarcowe Precidrive, których w niektórych modelach używa Certina a których nie używa Tissot. Te mechanizmy kwarcowe są jeszcze dokładniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojechałam, pomierzyłam i jednak zdecyduję się na któryś z tych (nie mieli srebrnej wersji tissota)

20240617_164250.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Le temps ma bardzo dobrej jakości zegarki w swojej cenie. Znam "markę" osobiście, kilka się ich u mnie przewinęło. Nie ma historii i tyle. Zegarki ma swoich projektów.

Ja oczywiście polecam w takich wymaganiach jedno. Arowatch. Ten nie należy do żadnej grupy, nie zależy od czyjegoś kapitału. Ma kawał swojej historii będąc w jednych rodzinnych rękach od początku istnienia. Na forum przewijały się opinie, że jest wyżej pozycjonowany niż Tissot czy Certina. W swojej cenie bardzo dobra oferta.

Mam 3 egz Aero. 

Serduszka(?)/motylki na tarczy zmieniają kolor w zależności od pory dnia.

zegarek-damski-aerowatch-1942-mid-size-4

Screenshot_20240617-173557.png

Screenshot_20240617-173547.png

Screenshot_20240617-173536.png

Screenshot_20240617-173524.png

Screenshot_20240617-173512.png

Screenshot_20240617-173502.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super te aerowatche faktycznie :D

dziękuję wszystkim, teraz już na pewno się na coś zdecyduję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze takie coś. Diamenty, czyli to, co kobiety lubią ;) żeby nie mówić kochają.

Screenshot_20240617-195334.thumb.png.5019dc3c7fcbbc690e54d28474ab4d11.png

https://www.timetrend.pl/bulova-96p216.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwvb-zBhCmARIsAAfUI2uv6bWlv0f6KiPs8ppfFIGSwefUjVCrG8d2FSUWab74pkqIGFMi-WIaAhxVEALw_wcB

Screenshot_20240617-195629.thumb.png.9e9935a669c5518c646f804c1752ea2d.png

https://happytime.com.pl/zegarki_damskie/bulova/zegarek-bulova-96p181.html

Ogólnie to jest duża wyprzedaż modeli damskich z brylantami Bulovy, z szafirowym szkłem w tym modele historyczne. Jak właśnie Regatta. Chyba że nie chcesz się wyróżniać a po prostu mieć modny zegarek popularnej aktualnie marki ;)

https://www.timetrend.pl/catalogsearch/result/index/?q=bulova&product_list_order=price

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, malinowa94 napisał(-a):

Bardzo dobry typ. W środku jest właśnie mechanizm Precidrive i do tego jeszcze oficjalna certyfikacja chronometru COSC i dokładność +/- 10 sekund na rok.

Jest tarcza z masy perłowej, do tego szafirowe szkło z antyrefleksem, WR100, bransoleta i jeszcze w bonusie ładnie zrobiona komplikacja faz księżyca. Fajny wybór. Jeżeli się podoba i dobrze leży na ręce, to w tej cenie zdecydowanie warto brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Bardzo dobry typ. W środku jest właśnie mechanizm Precidrive i do tego jeszcze oficjalna certyfikacja chronometru COSC i dokładność +/- 10 sekund na rok.

Jest tarcza z masy perłowej, do tego szafirowe szkło z antyrefleksem, WR100, bransoleta i jeszcze w bonusie ładnie zrobiona komplikacja faz księżyca. Fajny wybór. Jeżeli się podoba i dobrze leży na ręce, to w tej cenie zdecydowanie warto brać.

Tak jak napisał Robert to też bardzo dobry wybór ta Certina z fazami księżyca. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi