Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michszy

Zakup ze strony San Martin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam pytanie, kupował ktoś ze strony bezpośrednio od San Martina?

Pytam bo wychodzi mi trochę taniej niż na Ali. Wszystko wygląda identycznie jak kupując z Ali czy jest coś o czym nie wiem a powinienem ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy zegarek jest z magazynu w Europie (EU warehouse) czy poza Europą. Bo jak poza Europą to dolicz cło i VAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie liczę, że jest w Europie. Cło i VAT liczę w standardzie, zresztą jak z Ali.

Widzę tylko, że wysyłają Fedexem. Rozliczenie z cłem przez agencję będę mógł tak samo zrobić jak przez Ali, które najczęściej wysyła przez ich pocztę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ali masz już vat w cenie, a cło dopiero od 150 euro Do tego wieczne promocje, kupony  i rabaty za monety. Dodatkowo ochrona kupujacego. Raczej wolał bym kupić na ali, zwłaszcza przy dostawach 8 dniowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zakup powyżej 150€.

Na Ali wychodzi po odjęciu VAT 1041 zł (nie mam żadnych kuponów czy działających kodów) na stronie SM 901 zł.

Tego modelu nie ma jeszcze na EU stronie San Martina więc tak czy owak na wysyłkę z Chin jestem skazany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 6.07.2024 o 14:22, michszy napisał(-a):

Przeczytaj post wyżej emoji6.png

Pokaż więcej  

Doczytalem już :)

Poczekaj, z reguły po chwili nowe modele pojawiają się i na stronie europejskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 6.07.2024 o 12:03, tomcat napisał(-a):

Z ali masz już vat w cenie, a cło dopiero od 150 euro Do tego wieczne promocje, kupony  i rabaty za monety. Dodatkowo ochrona kupujacego. Raczej wolał bym kupić na ali, zwłaszcza przy dostawach 8 dniowych.

Pokaż więcej  

Coś chyba nie tak, albo ja mam inne ali. Niedawno sciągałem SM z Ali i Vat jest odejmowany przy zakupie, finalne okienko, już jako rabat. Przy wjechaniu paczki do PL dostaniesz info, że trzeba zegarek oclić i zapłacic vat (samo cło to grosze, najwięcej vat wychodzi) i nie ważne, że np. przy tym rabacie (odjęciu vat, cena spada poniżej 160 bodajże usd (150E)). Masz zapłacić i tyle. Urząd celny/agencja chce zrzut ekranu całej ceny czyli ceny ofertowej i rabatami i jaka finalnie wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W ostatnim czasie zakupiłem 5 zegarków z ali i wszystkie przeszły urząd celny i doszły jak każda inna paczka. Były to jednak tanie zegarki poniżej 150 euro. Vat był wyraźnie doliczony i od razu do zapłaty 

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze napisałeś, poniżej 150euro. Powyżej 150 vat jest odliczany i do zapłaty przy "wejściu" do naszego kraju. Wrzuć sobie jakiś do koszyka dojdź do "zapłać" to zobaczysz o czym mówię, gdzie po wszystkich minusach ceny jest odliczony vat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi