Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość codybronco

Omega Seamaster - kwarcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość codybronco

Witam. 

Zastanawiam się nad tym modelem Omegi, pomyślałem, że jeden kwarc w kolekcji aż tak mocno nie zaboli. Tylko mam jakieś takie, dziwne podejrzenia... Sprzedawca jest chyba pracownikiem lombardu, czy skupu - co o niczym nie świadczy, ale jednak...

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Wybijcie mi ją z głowy. 

Pozdrowienia, 
C.

Edytowane przez codybronco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz wątpliwości skontaktuj się z wystawcą gwarancji czyli Swatch Group Polska w celu potwierdzenia czy to ich gwarancja etc.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, codybronco napisał(-a):

Witam. 

Zastanawiam się nad tym modelem Omegi, pomyślałem, że jeden kwarc w kolekcji aż tak mocno nie zaboli. Tylko mam jakieś takie, dziwne podejrzenia... Sprzedawca jest chyba pracownikiem lombardu, czy skupu - co o niczym nie świadczy, ale jednak...

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-omega-seamaster-CID87-ID10cqtL.html

Wybijcie mi ją z głowy. 

Pozdrowienia, 
C.

Nie mam dla Ciebie dobrych informacji - zegarek ze zdjęć wygląda tak jak trzeba ;)

Spolerowane zapięcie ale to w normalne, ma blisko 20 lat. Zapisy karty zgadzają się z modelem.

Podróbki lub zamiennik wkładki często można od razu rozpoznać po kropce na bezelu i kształcie cyfr, tu jest wszystko tak jak powinno być - poniżej poziomu obwódki, szklana, lekko ciemna. Zamiennik i podróby mają chamską białą plastikową kulkę. 

Zdjęcia słabej jakości więc trudno mi ocenić stan ale bezel nie jest widocznie poniszczony więc cały zegarek powinien być w zbliżonej kondycji, raczej nie był wymieniany bo to komplet ( bezel + wkładka, wkładka nie występowała osobno ) który w 2015r kosztował ponad 1100zł.

Brak kart, zawieszki i papierów oczywiście obniża nieco wartość kolekcjonerską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Dzięki Panowie - ufam Waszej wiedzy. Zaatakuję go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, codybronco napisał(-a):

Dzięki Panowie - ufam Waszej wiedzy. Zaatakuję go.

Zapomniałem zwyczajem forowych porad dopisać "ale ja się nie znam, może ktoś inny się wypowie" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Napisałem też do Swatch Group w tej sprawie - dzięki za celną podpowiedź. Będę też wdzięczny za opinię czytających post. 

Dodatkowa fotka.

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, codybronco napisał(-a):

Napisałem też do Swatch Group w tej sprawie - dzięki za celną podpowiedź. Będę też wdzięczny za opinię czytających post. 

Dodatkowa fotka.

spacer.png

Ja powiem tylko tyle: Mi się podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Dzięki panowie za pomoc, sikor już do mnie leci. Jestem zakochany w tej referencji. Do Tudora BB 58 Heritage, piękne dopełnienie, myślę. Co prawda budzik (kwarc), ale taki jego urok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, codybronco napisał(-a):

sikor już do mnie leci

Pochwal się jak już doleci 👍

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Pewnie. NATO w paski też już leci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uprzedzałbym się tak do kwarców. Po przerobieniu wielu automatów i manuali mam teraz i kwarca, którego bardzo sobie chwalę. Dodatkowo, pewnie ma to marginalne znaczenie, ale w przypadku divera z zakręcaną koronką, owa pewnie była mniej razy odkręcana by ustawić odpowiedni czas po tym jak zegarek się zatrzymał 😉 

Miałem ten model w innej ref. (automat i insert z białego złota) i gdybym teraz miał do niego wracać to pewnie w wariancie, który sam wybrałeś. 

Gratulacje i czekamy na zdjęcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Witam.

Zegarek dotarł. Piękny, stan bardzo ładny - miał polerkę w serwisie Swatcha i ogólnie, malinka.

Niestety... Jest problem z bezelem. Obraca się, bez "kliknięć". Jak się go mocniej przyciśnie, zaczyna klikać. W pewnym momencie "zaskakuje". I jest sztywno (dalej można nim ruszyć, kilka ruchów kliknie, później przestaje). Sprzedający zastrzega się, że o tym nie wiedział. Jest też otwarty na pokrycie naprawy.

Należy panikować? Zwracać zegar? Wiem, jak to jest skonstruowane, ale niestety, żaden zegarmistrz nie chcę mi tego zdjąć na miejscu i zmontować poprawnie.

EDIT: Koszt 230 zł - autoryzowany serwis. Doliński. Nie jest źle - pokryte przez sprzedawcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Kilka fotek, w towarzystwie Tudiego.

IMG_6163.jpeg

IMG_6167.jpeg

IMG_6160.jpeg

IMG_6161.jpeg

IMG_6170.jpeg

IMG_6171.jpeg

IMG_6172.jpeg