Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
przemeklange

TAG Heuer vs Alpina Alpiner 4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bije się z myślami na temat tych oto dwóch zegarków.

Nie mogę wybrać który byłby lepszy.

Rozważam Alpina 

https://dolinski.pl/alpina-alpiner-4-automatic-al-525gs4aq6b/

mechanizm automatyczny i cena o wiele niższa 

TAG Heuer cena wyższa kwarc ale jakoś tak wygląd bardziej przemawia do mnie

https://wkruk.pl/zegarki/tag-heuer/zegarek-tag-heuer-aquaracer-professional-200?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD2_b20o76_q60DcAqVhlYIHR3QZz&gclid=CjwKCAjw5Ky1BhAgEiwA5jGujsLzONEFRqIMJKHDnjSpUhwo4xQ5xH7bpIqXClmvNyPQ8AHDQbTN0RoCOHsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tych dwóch markach? Jak sprawuje się serwis lub jak sprawuje się kwarc w tagu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro 

7 godzin temu, przemeklange napisał(-a):

wygląd bardziej przemawia do mnie

to reszta jest bez znaczenia. 

Zapewne większość napiszę, że automat jest lepszy, że Tag przereklamowany. A finalnie to Ty go będziesz nosił. To Twoje oczy będą na niego patrzeć. I to Ciebie ma cieszyć a nie nas. 

Ja Taga bym wybrał, ponieważ lubię markę. I ta Alpina jest delikatnie mówiąc średnia. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym wybrał Alpinę, bo dla mnie jest ładniejsza i lubię tę markę. TH nie lubię w ogóle.

W przypadku takiego wyboru, ile będzie głosów w tym wątku, tyle będzie opinii (chociaż pewnie więcej za Tagiem, bo Alpina jest bardziej niszową marką). Nawet jakbyś chciał takiego Taga z mechanicznym werkiem, to ten werk to będzie dokładnie taka sama Sellita SW-200, jak w tej Alpinie.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciiii - zdradzasz sekrety marki TAG 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Ciiii - zdradzasz sekrety marki TAG 😆

TH? Chciałeś napisać 90% Szwajcarów i Niemców na tej półce cenowej 😉

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do szwajcarow biorac pod uwage wolumen Rolexa to raczej te 90% mija sie z prawada :D

A co do Niemcow - poczytaj wymagania odnosnie nazwy "Glashuette", znow przestrzeliles z 90%.

I zeby nie bylo, to dobre, sprawdzone, latwe w serwisowaniu mechanizmy - nie ma w nich nic zlego.

Duzo zalezy jednak od tego jaki grade sie wklada i jak dobrze sie go reguluje przed sprzedaniem zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doradzić cokolwiek będzie tutaj trudno, bo sprawa wyglądu to kwestia gustu, a jeden zegarek drogi kwarcowy, drugiej automat tańszy ale też uważam że za drogo, chociaż Alpina tak się ceni.

Ja mam Alpine, inny model ale one wszystkie Ładne są natomiast jak się koledze bardziej TAG podoba to chyba temat rozwiązany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wrzucić nadgarstkowe jak kupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi