Henizz 1673 #176 Napisano 15 Maja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1673 #177 Napisano 16 Maja Właśnie na Kulturze recital Garcii Garcii. Gra na Fazioli. Uwielbiam brzmienie Fazioli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1673 #178 Napisano 16 Maja Zastanawiałem się co wziąłbym na dożywocie na bezludnej wyspie, gdyby pozwolono mi wybrać tylko jedno dzieło. Dla mnie to wybór między Wariacjami, a DWK. Myślę, że DWK, obojętnie który zeszyt. Wariacje zachwycają mnie bardziej, ale w takich okolicznościach priorytetem byłoby zróżnicowanie. Co byście wzięli Wy, drogie koleżanki i drodzy koledzy? Czy ktoś rozważałby np. Mazurki Chopina? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12641 #179 Napisano Piątek o 13:59 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12641 #180 Napisano Sobota o 18:54 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1673 #181 Napisano Sobota o 18:58 3 minuty temu, GostRado napisał(-a): brzmi na b&w603? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12641 #182 Napisano Sobota o 18:59 1 minutę temu, Henizz napisał(-a): brzmi na b&w603? Tego utworu niestety nie mam na cd 🫤 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1673 #183 Napisano Sobota o 19:02 Handel to perfekcyjna harmonia. Dla mnie przynudza, ale ja jestem leszczem. Beethoven pod koniec życia intensywnie studiowal partytury H. 2 minuty temu, GostRado napisał(-a): Tego utworu niestety nie mam na cd 🫤 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12641 #184 Napisano Sobota o 19:11 5 minut temu, Henizz napisał(-a): Handel to perfekcyjna harmonia. Dla mnie przynudza, ale ja jestem leszczem. Beethoven pod koniec życia intensywnie studiowal partytury H. Ja go uwielbiam, a tę operę mnóstwo razy słuchałem: Oczywiście wyłącznie w wykonaniu Natalie Dessay 😍 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1673 #185 Napisano Sobota o 19:13 1 minutę temu, GostRado napisał(-a): Ja go uwielbiam, a tę operę mnóstwo razy słuchałem: Oczywiście wyłącznie w wykonaniu Natalie Dessay 😍 Jak można uwielbiać operę i nie mieć jej na cd!?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12641 #186 Napisano Sobota o 19:19 4 minuty temu, Henizz napisał(-a): Jak można uwielbiać operę i nie mieć jej na cd!?! To wykonanie akurat mam i wiele innych. 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1673 #187 Napisano Sobota o 19:25 2 minuty temu, GostRado napisał(-a): To wykonanie akurat mam i wiele innych. Dobrze. Doczytałem ze zrozumieniem. Handel to pierwszy kompozytor, który odniósł sukces za życia, utrzymał go do końca, a jego popularność po śmierci tylko rosła. Zapewne nie bez przyczyny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1673 #188 Napisano Niedziela o 15:28 Haydn wielkim kompozytorem był. Tyle, że nikt go nie słucha. A jeśli już to kwartety albo symfonie, zwłaszcza londyńskie. A mnie zachwyca klasyczne piękno sonat fortepianowych. Świetny jest budżetowy box naxosa z Jeno Jando. Jeszcze lepsza seria trzech podwójnych albumów Hamelina. Raz, że nie przytłacza ilością, a dwa, że wykonanie może bardziej wyrafinowane (choć Jando gra naprawdę bardzo dobrze). Piękna muzyka i jako tło i do prawdziwego słuchania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach