Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Londek

Dwa zegarki dla 11to i 18to latka

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Londek napisał(-a):

@Malwes bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, doceniam 👋🏻

Tak jak zaproponował Szymon, Certina ma fajne zegarki… a i z tego co spostrzegłem to i jakość bardzo dobra, trzeba się wybrać do sklepu i organoleptycznie obadać temat. 

W załączeniu te dwa modele widziałam na żywo i one mi się bardzo podobają. I chłopakom też. Wersja z paskiem jest w promocji w Kruku teraz. 

IMG_2002.png

IMG_2001.png

A tego schowanego timexa (to jest wersja z naciągiem ręcznym) dziś wyciągnęłam i cała trójka już go chce. On jest 38mm, całkiem płaski, szafir i atm 100m. Ponieważ jest mechaniczny to nie jest indiglo ale jest ładnie fluorescencyjny. I za mniej niż 1k można mieć przyjemność codziennego nakręcania zegarka, co moje chłopaki strasznie lubią. Jest identyczna wersja solarna. 

IMG_1998.jpeg

IMG_2004.png

Edytowane przez Malwes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja ja dorzucę swoje 0,03 zł. Dla młodszego brałbym jakieś Casio, nie musi być wcale G-Shock, byle WR było przyzwoite - w tym wieku Indiglo, alarmy i stopery to jest sztos, a na bardziej wysmakowane zegary przyjdzie czas. Dla starszego, jeśli ma być EDC, to musi pasować do ogólnego outfitu. Jak chodzi na sportowo (jeansy, bluza) to diver będzie ok, a jeśli na sportowo  (marynarka, chinosy) to najlepiej jakieś khaki (ziemiańsko), albo homar datejusta (wielkomiejsko). 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może dla starszego Tissot PRX

Dla młodszego, jak już pisałem, wybrałbym G kostkę. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 hours ago, Malwes said:

one mi się bardzo podobają. I chłopakom też.

Bardzo podoba mi się kolor tarcz👌🏻

21 hours ago, Malwes said:

Ponieważ jest mechaniczny to nie jest indiglo ale jest ładnie fluorescencyjny. I za mniej niż 1k można mieć przyjemność codziennego nakręcania zegarka

Zegarek fajny, ale chyba nie tym razem… starszemu chyba ogarnę automata, chociaż to jeszcze nic pewnego jak narazie… automaty Miyota które wkłada do swoich czasomierzy Timex są dla mnie za głośne, praca rotora strasznie drażni ucho. 

18 hours ago, d4wid said:

w tym wieku Indiglo, alarmy i stopery to jest sztos

I tutaj pies jest pogrzebany, dla starszych roczników byłby to sztos na bank… dzisiejsze pokolenia już to przerabiały kilka lat do tyłu, młody już pomyka z Casio. 

18 hours ago, d4wid said:

Jak chodzi na sportowo (jeansy, bluza) to diver będzie ok

Jest już kliknięte. 

2 hours ago, Dorian06 said:

A może dla starszego Tissot PRX

Blisko, kliknąłem Tissota dla młodszego, co prawda nie PRX ale 36mm zrobiło swoje i podjąłem decyzję… zobaczymy jak to wygląda na żywo, poniedziałek/ wtorek zapowiadana dostawa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc zegarek dla młodszego chłopaka przybył dzisiaj i został zaakceptowany przez starszyznę. 

- bateryjka z dokładnością +- 10 sekund/ rok
- koperta 36mm, grubość 9.7mm, L2L niecałe 41mm

- szafir z AR + mineralna wkładka bezela 

- WR 300m (zakręcana koronka)

- dobra luma, kolor niebieski

- szybka zmiana bransolety (super bo już zamówiłem dwa paski, też szybka zmiana) 

Środkowe ogniwa bransolety są polerowane, i już wiem że będą rysowały się od samego patrzenia👀… ale zawsze można całość puścić w szczotkowanie i problem zniknie🫢. 

Miejmy nadzieję że młodemu się spodoba, no i wytrzyma trochę czasu. 

Wciąż szukam czegoś dla starszaka. 

Pozdrawiam

Seweryn. 

IMG_4485.jpeg

IMG_4487.jpeg

IMG_4488.jpeg

IMG_4491.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Londek napisał(-a):

bateryjka z dokładnością +- 10 sekund/ rok

Jesteś pewny że on ma taką dokładność? Wersja +/-10s/rok nie jest czasami przeznaczona tylko dla Certiny?

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, mariusz9a said:

Jesteś pewny że on ma taką dokładność?

Pewny nie, bo nie sprawdzałem😉 Niech nawet to będzie kilka minut, co to zmienia? 
(Btw przytoczyłem dane ze specyfikacji). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minutes ago, mariusz9a said:

Nic. Tak z ciekawości pytam 😄

• Movement: Quartz - ETA F05.412 calibre - HeavyDrive technology for shock resistance - PreciDrive technology for 8 times greater precision – accuracy of +10 seconds a year

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi