Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TomcioMiki

Biżuteria męska

Rekomendowane odpowiedzi

Może się przyjemnie temat bo nie widzę takiego są noże, pióra, buty, perfumy i takie tam. Tak na zachętę na szybko z ręki 🤗🤗🤗

IMG20240920092155.jpg

Rękodzieło kupione na Festiwalu Słowian i Wikingów na wyspie Wolin. Srebro 🤗🤗🤗

IMG20240920092122.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Mala buddyjska z kości jaka (z licznikami),

- Młot Thora (handmade),

-  Naszyjnik zespołu HATE (Nienawiść – Nocny Posłaniec Śmierci Halkette) wykonany przez Tyvodara.

374216595_1443231036410272_6509741052546728206_n.jpg

Edytowane przez jimmy6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tylko zegarek, nawet obrączki nie nosze bo mnie denerwuje

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na szyi bursztyn i sreberko 🤗🤗🤗

IMG_20240920_100355.jpg

10 minut temu, bober5264 napisał(-a):

A obrączka taka 😁😁😁

IMG_20240920_101229.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Ja tak samo, uznaję głównie zegarek jako element ozdobny, ewentualnie łańcuszek z krzyżykiem i może sygnet; jeśli ktoś np posiada herb szlachecki/rodowy lub zamieszcza w nim logo swojej organizacji lub tej, której jest członkiem np Rotary Club / Lions Club. Przypinki do klap też mi się widzą z taką sygnaturą.
A ja obrączkę zgubiłem po tygodniu. Odnalazła się i odłożyłem do pudełka, leży tam już ponad 15 lat.

Osobiście nie rozumiem noszenia koralików, rzemyków i innych ozdób. Jak ktoś lubi, to nic mi do tego.

Ale tatuaży też nie rozumiem; głównie u Kobiet. Pewnie to wpływ trendu w modzie.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyną akceptowalną ozdobą u mężczyzny jest BLIZNA, jeśli ktoś ma odmienne zdanie, to RAUS do przedszkola. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Ja tak samo, uznaję głównie zegarek jako element ozdobny, ewentualnie łańcuszek z krzyżykiem i może sygnet; jeśli ktoś np posiada herb szlachecki/rodowy lub zamieszcza w nim logo swojej organizacji lub tej, której jest członkiem np Rotary Club / Lions Club. Przypinki do klap też mi się widzą z taką sygnaturą.
A ja obrączkę zgubiłem po tygodniu. Odnalazła się i odłożyłem do pudełka, leży tam już ponad 15 lat.

Osobiście nie rozumiem noszenia koralików, rzemyków i innych ozdób. Jak ktoś lubi, to nic mi do tego.

Ale tatuaży też nie rozumiem; głównie u Kobiet. Pewnie to wpływ trendu w modzie.

Co powiesz na to , to nie moda, od kiedy są ludzie zawsze się ozdabiali 😁😁😁

81e13e11bda61df0a26bd5bfadaa008658739bcf.jpg

Albo to 😁 😁 😁 

bizuteria-neandertalczykow-62a8ac5064a15.jpg

A co mi tam 🤗 🤗 🤗 

IMG_20240920_112246.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

81e13e11bda61df0a26bd5bfadaa008658739bcf.jpg

Albo to 😁 😁 😁 

bizuteria-neandertalczykow-62a8ac5064a15.jpg

A co mi tam 🤗 🤗 🤗 

IMG_20240920_112246.jpg

Tomek tak jak wspomniałem, mi to absolutnie nie przeszkadza.

Być może jestem prostym człowiekiem i dla mnie ozdoba wiąże się z pewną funkcjonalnością i ewentualną identyfikacją z ...

Cała reszta to gadżety, które są dla mnie zbędne.

To, że ludzie np z kontynentu afrykańskiego, amerykańskiego ozdabiają się w sposób charakterystyczny jest to wynik przynależności społecznej(plemiennej), kulturowej i wpływu tradycji, o której my coraz bardziej ochoczo zapominamy.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najczęściej z biżuterii noszę zegarek, obrączkę i tunele/plagi z racji dziur w uszach.  

Do stroju formalnego zakładam spinki do mankietów. 

Zauważyłem u siebie tendencję do kupowania „ niecodziennych ozdób” ...........i odkładnia do szuflady. 

Mali używam zgodnie z przeznaczeniem.

Tatuaże posiadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Tomek tak jak wspomniałem, mi to absolutnie nie przeszkadza.

Być może jestem prostym człowiekiem i dla mnie ozdoba wiąże się z pewną funkcjonalnością i ewentualną identyfikacją z ...

Cała reszta to gadżety, które są dla mnie zbędne.

To, że ludzie np z kontynentu afrykańskiego, amerykańskiego ozdabiają się w sposób charakterystyczny jest to wynik przynależności społecznej(plemiennej), kulturowej i wpływu tradycji, o której my coraz bardziej ochoczo zapominamy.

Ale ja się nie gniewam, tatuaże i ozdoby powstały odkąd ludzie istnieją, niezależnie od kontynentu 🤗🤗🤗

Najstarsze odkrycie wytatuowanej skóry ludzkiej do tej pory znaleziono na ciele Ötziego, Człowieka Lodu , datowanego na lata 3370–3100 p.n.e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Teraz ozdabiają się zdecydowanie mniej.

Na podstawie podanego przez ciebie przykładu wnioskuję, że może to być jakiś instynkt pierwotny ;)

Tylko nie wiem czy o to ci chodziło :P

Kilka lat zajęło mi przekonanie się do metalowej bransolety w zegarku.

Czasami dalej mam z tym problem, bo elegancki zegarek widzę tylko na pasku.

Oprócz tego nic. Tatuaży też nie mam. Nie przynależę do żadnej grupy, sekty by się oznaczać.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, jimmy6 napisał(-a):

Zauważyłem u siebie tendencję do kupowania „ niecodziennych ozdób” ...........i odkładnia do szuflady. 

Mali używam zgodnie z przeznaczeniem.

Tatuaże posiadam.

Podobnie 🤗

tatuaże posiadam (lubię), łańcuszek z wisiorkiem, reszta zgodnie z przeznaczeniem 😉

Zegarek jako narzędzie, więc w czasie wolnym nie korzystam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Sol napisał(-a):

Teraz ozdabiają się zdecydowanie mniej.

Na podstawie podanego przez ciebie przykładu wnioskuję, że może to być jakiś instynkt pierwotny ;)

Tylko nie wiem czy o to ci chodziło :P

Ooo zdziwiłbyś się, co ludzie robią z sobą 😁😁😁

popek.jpg

😉😉😉

piercing-modyfikacja-ciala-116238.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tatuaży też nie mam. Nie przynależę do żadnej grupy, sekty by się oznaczać.

A to trzeba być członkiem jakiejś grupy czy sekty żeby mieć dziary? Bo tak się składa że mam z 10 tatuaży a nigdzie nie przynależę, robię coś źle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, bober5264 napisał(-a):

A to trzeba być członkiem jakiejś grupy czy sekty żeby mieć dziary? Bo tak się składa że mam z 10 tatuaży a nigdzie nie przynależę, robię coś źle? emoji12.png

A mnie ciekawi proces myślowy stojący za tatuażem, piercingiem itp. Co Wami kieruje, czujecie się po tych "zabiegach" lepsi, piękniejsi czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja spełniłem młodzieńcze marzenia, jak oglądałem metalowe teledyski na MTV, zawsze tak chciałem no i mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A mnie ciekawi proces myślowy stojący za tatuażem, piercingiem itp. Co Wami kieruje, czujecie się po tych "zabiegach" lepsi, piękniejsi czy co?
Najbardziej sunie mi się na język odpowiedz: po to żeby głupi miał zagadkę
Ale odpowiadając bardziej kulturalnie: bo tak mi się podoba i totalnie nie rozumiem Twojej rozkminy,
A dlaczego nosisz taki zegarek jaki nosisz? Dlaczego chodzisz/nie chodzisz na siłownię, dlaczego masz/nie masz zarostu, długich włosów etc dlaczego nosisz kapelusz albo czapkę, albo dlaczego nie nosisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, bober5264 napisał(-a):

Najbardziej sunie mi się na język odpowiedz: po to żeby głupi miał zagadkę
Ale odpowiadając bardziej kulturalnie: bo tak mi się podoba i totalnie nie rozumiem Twojej rozkminy,
A dlaczego nosisz taki zegarek jaki nosisz? Dlaczego chodzisz/nie chodzisz na siłownię, dlaczego masz/nie masz zarostu, długich włosów etc dlaczego nosisz kapelusz albo czapkę, albo dlaczego nie nosisz

Nie mogłem się powstrzymać 😆 Uwaga w poniższym materiale pada wulgarne słowo 18+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Szpindlakfan napisał(-a):

Poniekąd jest to wpływ (tak jak u satanica) muzyki, której słuchami  i środowiska, w którym się „obracam”.

Na pewno nie robiłem tatuaży, aby podnieść swoją samocenę. Robiłem je i robię, bo mi się podoba taki sposób ozdabiania ciała, tyle i aż tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, jimmy6 napisał(-a):

Poniekąd jest to wpływ (tak jak u satanica) muzyki, której słuchami  i środowiska, w którym się „obracam”.

Na pewno nie robiłem tatuaży, aby podnieść swoją samocenę. Robiłem je i robię, bo mi się podoba taki sposób ozdabiania ciała, tyle i aż tyle.

Z czystej ciekawości, być może źle zakładam i jesteś na podobnym etapie ozdabiania ciała. Czy odważyłbyś/odważyłeś szbliżyć się do poziomu np. Marcina Różalskiego, czy to już trochę zbyt wiele?

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Z czystej ciekawości, być może źle zakładam i jesteś na podobnym etapie ozdabiania ciała. Czy odważyłbyś/odważyłeś szbliżyć się do poziomu np. Marcina Różalskiego, czy to już trochę zbyt wiele?

Odpowiedź brzmi: Nie. Nie jestem i nie sądzę, abym był na poziomie tatuowania Marcina Różalskiego. Podobają mi się tatuaże na głowach, szyjach, ect., ale u innych. Każdemu według potrzeb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja noszę bo mi się po prostu podoba, z szyji ściągam tylko do kąpieli, z paluchów wcale a bransoletki to zależnie od nastroju 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Forumowicze taki jest tytuł wątku "Biżuteria męska" 🤗🤗🤗 

...........już kończę 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi