Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tomasz Sitkowski

XX rocznica powstania Klubu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry

Co prawda jestem członkiem klubu KMZiZ od samego początku jego powstania, ale na kilka lat wyłączyłem się ze śledzenia Forum. Dzisiaj zajrzałem po raz pierwszy od kilku lat. Dlatego być może nie jestem w kursie dzieła i nie zauważyłem żadnych informacji o XX rocznicy powstania Klubu.

Czy przy tej tak ważnej rocznicy nie planuje się jakiegoś jubileuszowego spotkania?

Była by to duża szkoda.

Może ktoś zdoła wyjaśnić tę kwestię.

Pozdrowienia Tomasz Sitkowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Tomaszu, dziękuję za tę wiadomość, rocznica Klubu jest dla nas bardzo ważna, natomiast w tym roku nastąpiła zmiana we władzach Stowarzyszenia, a jak na pewno zdajesz sobie sprawę - organizacja takiego spotkania wymaga sporo czasu.

Chcielibyśmy zrobić rocznicowe spotkanie na najwyższym poziomie, a biorąc pod uwagę to, że trzeba się do niego odpowiednio przygotować, pozyskać sponsorów, uzgodnić kwestie organizacyjne, zaplanować gości, takie spotkanie będzie mogło mieć miejsce dopiero w przyszłym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze! Za rok będzie również 20-lecie mojej opieki nad zegarem Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie. Można by te rocznice połączyć?

A za cztery lata będzie 50 lat jak zegar zamkowy odmierza czas. Zaprojektowany przez naszego (niestety nieżyjącego już) kolegę - Marka Górskiego.

Już myślę nad scenariuszem uroczystości i zaproszeniem gości. Oczywiście klubowicze już niech się czują zaproszeni. 🙂

Czas nie próżnuje ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnę temat. Coś wiadomo nt. rocznicy powstania KMZIZ?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili skupiamy się na organizacji 2 edycji festivalu Passion for Watches, która odbędzie się 13-14 czerwca w Lublinie. Na dniach opublikujemy stronę wydarzenia z wszystkimi szczegółami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na tym festiwalu będziemy świętować rocznicę powstania Klubu?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie traktujemy tego jako rocznego spotkania. Aczkolwiek zapraszamy wszystkich forumowiczów do wzięcia udziału w Festiwalu.

W czerwcu odbędzie się także Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia, ale tylko dla Członków i będzie miało charakter formalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Nie pytam się o spotkanie roczne tylko o spotkanie, podczas którego byśmy mogli poświętować okrągłą rocznicę powstania Klubu.

BTW. a w planach jest wskrzeszenie spotkań rocznych?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe. Nie pytam się o spotkanie roczne tylko o spotkanie, podczas którego byśmy mogli poświętować okrągłą rocznicę powstania Klubu.
BTW. a w planach jest wskrzeszenie spotkań rocznych?

Idealnym miejscem będzie Passion For Watches w czerwcu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego się pytam;):)

Coś będzie zatem dodatkowo organizowane, etc.?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dlatego się pytam;):)
Coś będzie zatem dodatkowo organizowane, etc.?

Tam będzie tyle atrakcji, że nie ma potrzeby organizować czegoś dodatkowo
Spotkania roczne zależą od forumowiczów czy są chęci spotkania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem. 

czyli reasumując świętowania nie bedzie:(

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadinterpretujesz Kamilu. To, że teraz skupiamy się na Passion for Watches nie oznacza, że nie pomyślimy o spotkaniu klubowym. Ale dopiero po zakończeniu festiwalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to o to się pytam Krzysztof.

Czyli plan jest:)

Uff...

czekamy zatem na szczegóły:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Plan to za dużo powiedziane, na razie pomysł.

Pomysł to trochę za mało w obecnym czasie. Trzeba sie pospieszyć, gdyz zaraz temat XX rocznicy może być już nieaktualny.

A temat znany jest już od dość dawna...

Panowie nie traćmy tutaj czasu na dyskusję tylko działajmy. Taka moja propozycja. Gdyby będzie jakiś plan znajdą się ludzie do pomocy/wsparcia. Takie wydarzenie pociągnie forumowiczów do działania:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, pk_kamil napisał(-a):

Pomysł to trochę za mało w obecnym czasie. Trzeba sie pospieszyć, gdyz zaraz temat XX rocznicy może być już nieaktualny.

A temat znany jest już od dość dawna...

Panowie nie traćmy tutaj czasu na dyskusję tylko działajmy. Taka moja propozycja. Gdyby będzie jakiś plan znajdą się ludzie do pomocy/wsparcia. Takie wydarzenie pociągnie forumowiczów do działania:)

Masz rację Kamilu, w jakiej formie chciałbyś się zaangażować przy organizacji? Jeżeli podjąłbyś się koordynacji tego wydarzenia, to prace mogłyby ruszyć już teraz, bo tak jak pisałem, Zarząd w tej chwili skupia się na organizacji Passion for Watches, za chwilę opublikujemy program festiwalu, będzie bardzo zegarkowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysztofie proszę bez sarkazmów. Pytam się, gdyż chciałbym wziąć udział w takim wydarzeniu, a o którym na forum jest mowa od jesieni tamtego roku, że się zbliża jubileusz XX lecia Klubu.

Zapodaj plan działania w tym temacie, jak już pisałem post wyżej, chętni się włączą w taką inicjatywę. Będę miał wolne od pracy i etc. to i pewnie jakąś koordynacja mógłbym się zająć;)

Co zaś się tyczy PfW to niestety termin mi mocno koliduje z innymi czerwcowymi planami, ale Lublin się zapowiada ciekawie.

Powodzenia życzę przy dalszej organizacji tego wydarzenia. Proszę jednak mieć w planach spotkanie rocznicowe KMZIZ:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysztofie proszę bez sarkazmów. Pytam się, gdyż chciałbym wziąć udział w takim wydarzeniu, a o którym na forum jest mowa od jesieni tamtego roku, że się zbliża jubileusz XX lecia Klubu.
Zapodaj plan działania w tym temacie, jak już pisałem post wyżej, chętni się włączą w taką inicjatywę. Będę miał wolne od pracy i etc. to i pewnie jakąś koordynacja mógłbym się zająć;)
Co zaś się tyczy PfW to niestety termin mi mocno koliduje z innymi czerwcowymi planami, ale Lublin się zapowiada ciekawie.
Powodzenia życzę przy dalszej organizacji tego wydarzenia. Proszę jednak mieć w planach spotkanie rocznicowe KMZIZ:)

Tam nie ma sarkazmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr mnie uprzedził, tam nie było sarkazmu, tylko szczera prośba o pomoc. Zapraszam Cię Kamilu do dołączenia do Stowarzyszenia, zobaczysz, że sporo się w naszym Klubie dzieje, a niestety każda inicjatywa wymaga zaangażowania, czasu i osób. I Ci ludzie są! W tej chwili czynnie angażuje się w sprawy Forum i Klubu kilkanaście osób. Dotyczy to Forum, strony Stowarzyszenia, Social Mediów, i oczywiście festiwalu Passion for Watches. Im więcej chętnych do pomocy, tym więcej będziemy mogli wspólnie zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cóż mam.Panie odpowiedzieć...

Krzysztof, cała ta dyskusja spowodowana jest faktem, że w poście nr 2 z tamtego roku pisałeś, że spotkanie rocznicowe będzie za rok. Czyli w 2025r. W poście nr 4 przypomniałem ta kwestię. 

Dyskusja raczej poszła w niewłaściwym kierunku...

Pozdrawiam serdecznie:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaak, pamiętam, dawnymi czasy, gdy organizowana była jakaś impreza . kolega Kamil rejestrował się w grupie chętnych, zajmował miejsce, by na kilka chwil przed wydarzeniem stwierdzać, że nie weźmie udziału, bo coś tam...tak, tak... pamiętam... My zaś z kolegami z PTZ meldujemy się w czerwcu w Lublinie...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kiniol napisał(-a):

Taaak, pamiętam, dawnymi czasy, gdy organizowana była jakaś impreza . kolega Kamil rejestrował się w grupie chętnych, zajmował miejsce, by na kilka chwil przed wydarzeniem stwierdzać, że nie weźmie udziału, bo coś tam...tak, tak... pamiętam... My zaś z kolegami z PTZ meldujemy się w czerwcu w Lublinie...

No niestety @kiniol masz rację. Jak ma się rodzinę i obowiązki z nią związane oraz zawód wymagający to czasem i tak bywało. ale to rzadkość, która nauczyła mnie jednak by się aż tak bardzo nie angażować jak grafik zajęć jest niepewny;)

A Tobie BTW nie zdarzyło się nigdy zrezygnować z wyjazdu/z wydarzenia? ;):)

Ale do Drezna i Glashutte pojechaliśmy razem:):):)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, pk_kamil napisał(-a):

No niestety @kiniol masz rację. Jak ma się rodzinę i obowiązki z nią związane oraz zawód wymagający to czasem i tak bywało. ale to rzadkość, która nauczyła mnie jednak by się aż tak bardzo nie angażować jak grafik zajęć jest niepewny;)

A Tobie BTW nie zdarzyło się nigdy zrezygnować z wyjazdu/z wydarzenia? ;):)

Ale do Drezna i Glashutte pojechaliśmy razem:):):)

Kazdy z nas ma rodziny, zobowiazania, prace. Z tego co wiem, nikt nie pracuje na etacie w Klubie. Kazdy wklada tyle ile chce i moze, i uwazam, ze nie powinnismy wymagac od innych wiekszego zaangazowania. Badzmy wdzieczni za to co juz zaangazowani robia.

Jesli chcesz byc pewny, ze spotkanie na XX-lecie bedzie zagwarantowane, wez to w swoje rece 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Kazdy z nas ma rodziny, zobowiazania, prace. Z tego co wiem, nikt nie pracuje na etacie w Klubie. Kazdy wklada tyle ile chce i moze, i uwazam, ze nie powinnismy wymagac od innych wiekszego zaangazowania. Badzmy wdzieczni za to co juz zaangazowani robia.

Jesli chcesz byc pewny, ze spotkanie na XX-lecie bedzie zagwarantowane, wez to w swoje rece 👍

Kurczaki... kompletnie niezrozumiałeś co miałem na myśli.

Zadałem na poczatku jedynie pytanie - patrz post #4. I tyle, albo aż tyle.

Widać temat drażliwy.

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi