Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kaurismaki

Grand Seiko na OLX

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie o nic, zwykły zegarek z Chin z napisem Grand Seiko.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, kaurismaki napisał(-a):

Głupi myślałem że Grand Seiko nie podrabiają, ale już się dokształciłem.

Gorzej że myślałeś, że ktoś sprzedaje za 1000pln nowy zegarek warty 25k ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny KQ👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam oj tam. Przeciez napisal ze znalazl w szufladzie. To musi byc ta slynna okazja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, piotr76 napisał(-a):

Oj tam oj tam. Przeciez napisal ze znalazl w szufladzie. To musi byc ta slynna okazja

Słynne okazje to znajdują na strychu albo w spadku po dziadku.

No chyba że nie w swojej szufladzie...

Na razie mało jest fejków GS i na szczęście takie że jak ktoś kiedykolwiek widział prawdziwy to się nie nabierze bo tandeta straszna. Nie to co rolki, praktycznie nie do odróżnienia albo i lepsze niż ori o vintage frankenach nie wspominając. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byla ironia, a w  kwestii rolexa to od zawsze krol podrobek.   Kupujac rolexa 99% ludzi bedzie uwazac ze masz podrobe widzac go na twoim reku. Osobiscie  zastanowilbym sie kilka razy zanim bym kupil rolexa z drugiej reki.  Niedawno mnie naszla chec  na submarinera ale odpuszczam z kilku powodow. Za podobne pieniadze  jednak wole  kolejna fajna omege  stal/zloto. Kupuje i wiem co kupuje. Nie wspominajac o tym ze w kwestii werkow wielu zegarmistrzow uwaza ze omegowe  sa jednak lepsze. Drazni mnie ten sztucznie wykreowany popyt nawet na bazowe modele. Kolejki? Czas oczekiwania rok lub dluzej?. Cena +60% od ceny podstawowej  za uzywke?. Ludzie sie chyba z koniem na lby zamienili. Jakosc podobna do omegi a te ochy i achy jaki to rolex nie jest super dopracowany to zwykly mit. Bierzesz omege w takim samym przedziale cenowym i jakbys  poprosil kogos o opinie zamieniajac znaczki pewnie wiekszosc by sie zachwycala  omega myslac ze to rolex. Mam kilka omeg i porownywalismy  na zywo z rolexami.   Jest jak jest. Omega chociaz nie kreuje sie na marke luksusowa i nie ma problemu z zakupem nowej. Luksusowe marki to AP, Jackob& co , Patek etc.. rolex i omega to srednia polka i taka jest  prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbki na Olx w większości są dość łatwe do rozpoznania. Albo cena jest bardzo "okazyjna", albo pojawiają się frazy klucze - "otrzymałem w rozliczeniu", "nie znam się", "zegarek z napisem Rolex", "egzemplarz kolekcjonerski" itd. Myślę, że ktoś kto ma chociaż trochę oleju w głowie nie nabierze się na to. Chyba, że są oferty "na twardo" - podróba sprzedawana świadomie za cenę zbliżoną do oryginału, ale ja za cienki jestem do wychwytywania takich ofert.

Ja mam tam inne problemy:

1. Zdjęcia zmasakrowane kompresją tak, że czasem nie da się odczytać marki

2. Opisy z kwiatkami - sprzedaję tanio bo potrzebna bateria (koszt baterii kilka zł, a obniżka o kilkadziesiąt, nie mam jak otworzyć dla pokazania mechanizmu, wymaga serwisu.

Jednak, jako urodzony optymista, mam czasem nadzieję, że wyżej opisane problemy odstraszą niektórych, a ja upoluje okazję :)

Bywają jeszcze okazje na Olx?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy ten niby-GS to kwarciak. Cena jak na podróbę Grand Seiko jest niska, wysokiej jakości fejki kosztują tyle albo i dwa razy więcej w internetowym sklepie "firmowym". A ten bazarowiec z OLX chciałby pewnie jeszcze zarobić. To tam w środku może być zupełnie już nie wiadomo co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przekonany ze  skoro jest z szuflady to na pewno  wykonanie stoi na najwyzszym poziomie🤣🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, piotr76 napisał(-a):

Jestem przekonany ze  skoro jest z szuflady to na pewno  wykonanie stoi na najwyzszym poziomie🤣🤣🤣

Sam Nadszyszkownik Kilkujadek go nosił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi