fruitbrute 6 #1 Napisano 29 Listopada 2024 Witam, czy ktoś wie co to za mechanizm? Zegarek to złoty 14-karatowy A.Modro. Wiem tyle że pod tym szyldem stosowali różne mechanizmy znanych marek, ale ten egzemplarz posiada tylko oznaczenie SR (lub BA SR?). Chodzi, cyka ale śpieszy się jakby dwukrotnie i staje w różnych odstępach czasu. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 27655 #2 Napisano 29 Listopada 2024 Te oznaczenia to są do regulacji chodu (szybciej/wolniej). Jak źle chodzi, to go nie nakręcaj. Nie wiem, co to jest, mądrzejsi powiedzą, ale to nie będzie populares. W ogóle pokaż go od przodu, bo to serio wygląda ciekawie. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fruitbrute 6 #3 Napisano 30 Listopada 2024 (edytowane) Proszę bardzo dodam, że po pełnym nakręceniu chodzi już od 14 godzin ale śpieszy się, może chodzić nierówno (nakręciłem go zanim napisałeś, żeby nie nakręcać). Edytowane 30 Listopada 2024 przez fruitbrute 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4 Napisano 30 Listopada 2024 (edytowane) Ooo... rattrapante...Producentem werku jest LePhare...Wymaga serwisu... Edytowane 30 Listopada 2024 przez kiniol 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fruitbrute 6 #5 Napisano 30 Listopada 2024 Bardzo dziękuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #6 Napisano 30 Listopada 2024 (edytowane) Producentem werku jest Valjoux. Najprawdopodobniej to ten. Jaka jest średnica mechanizmu? Edytowane 30 Listopada 2024 przez Piotr Ratyński 3 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9211 #7 Napisano 15 Stycznia 2025 Ale piękny zegarek! Wiem, że to niewiele wnosi do dyskusji, ale podoba mi się tak bardzo, że aż muszę ogłosić 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach