Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
huba_buba

Dawca potrzebny dla 2416B

Rekomendowane odpowiedzi

Zepsuł mi się mechanizm naciągu automatycznego w Wostoku Amfibii z którą niestey się zżyłem. Mechanizmów nie ma dostępnych od tak nawet w sklepach na miejscu w Czystopolu nie mają (lub nie chcieili pomóc). Może ktoś z kolegów ma taki mechanizm na wydaniu? Chodzi o mechanizm do modelu: https://meranom.com/en/amphibian-classic/vostok-watch-amphibian-classic-170891.html.

ianzguz193xw1tmzp0oh66agit9f8do4.jpg

Edytowane przez huba_buba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, huba_buba napisał(-a):

Zepsuł mi się mechanizm naciągu automatycznego w Wostoku Amfibii z którą niestey się zżyłem. Mechanizmów nie ma dostępnych od tak nawet w sklepach na miejscu w Czystopolu nie mają (lub nie chcieili pomóc). Może ktoś z kolegów ma taki mechanizm na wydaniu? Chodzi o mechanizm do modelu: https://meranom.com/en/amphibian-classic/vostok-watch-amphibian-classic-170891.html.

ianzguz193xw1tmzp0oh66agit9f8do4.jpg

Nie ma rzeczy nienaprawialnych.

co to znaczy "zepsuł się" ?

Skąd wiesz jakie podzespoły są Ci potrzebne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że można naprawić, ale nie znam nazw tych elementów z naciągu automatycznego w tym mechanizmie. Generalnie nie ma chyba sprzęgła i wahnik nie nakręca już sprężyny. Coś się tam ułamało i zostało wyjęte ze środka ponieważ mógł uszkodzić pozostałe elementy. Po wyjęciu i przedmuchaniu można go tylko nakręcić koronką i choć funkcjonalnie nadal przy takim nakręceniu chodzi dokładnie to jednak chciałem to naprawić. Stąd pytyanie o dawcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką samą przyczynę mam w Enicarze star jewels dałem zegarmistrzowi do naprawy jednak po krótkim czasie z powrotem przestał  nakręcać sprężynę, i można go nakręcić tylko koronką, tak że leży już kilka lat, kiedyś już na forum także ktoś zgłosił problem z takim samym zegarkiem jak mój, chyba jest to niedopracowana część w Enicarach automatic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi