Antyczek 9 #101 Napisano Wtorek o 11:54 Berlińczyk. Mam takiego z ołowianymi okuciami. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bitudragos 12 #102 Napisano Wtorek o 21:25 10 hours ago, Yahagi said: Zaznacz proszę na tym photo (albo lepiej zrób lepsze) które otwory były w użyciu przy mocowaniu od Lenza... łatwiej bedzie coś znaleźć... Dobry wieczór i serdeczne pozdrowienia. Na czerwono ślady podpory Lenzkirch, a na zielono ślady starej podpory. Być może stary stojak miał tylko uchwyt na dole, a może podobny, tylko większy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2348 #103 Napisano Środa o 08:31 Patrzyłem w archiwach... nic mi szczególnie nie pasuje. Wygląda, że był tam mechanizm z biciem chyba. Gdybym miał stawiać - to jednak w kierunku GB... U Berlińców - taka skrzynia mi się nie zdarzyła. Natomiast dół skrzyni - w GB coś podobnego bywało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bitudragos 12 #104 Napisano Środa o 10:17 1 hour ago, Yahagi said: Patrzyłem w archiwach... nic mi szczególnie nie pasuje. Wygląda, że był tam mechanizm z biciem chyba. Gdybym miał stawiać - to jednak w kierunku GB... U Berlińców - taka skrzynia mi się nie zdarzyła. Natomiast dół skrzyni - w GB coś podobnego bywało. Witam i dziękuję za odpowiedź. Prawdopodobnie mechanizm Gb był z pewnością małą serią poniżej 5000 egzemplarzy. Trudno znaleźć taki mechanizm. Czy powinienem umieścić to również w temacie „Galeria Gustava Beckera”? Czy ktoś ma podobne pudełko w swojej kolekcji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2348 #105 Napisano Środa o 13:03 Takie coś mam na myśli... Nie wiem czy to nie zegar Wojtka M ... (?) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bitudragos 12 #106 Napisano Środa o 16:21 3 hours ago, Yahagi said: La asta mă gândesc... Nu știu dacă e ceasul lui Wojtek M... (?) Też znam ten zegarek... Chyba widziałem coś podobnego na eBayu w ostatnich latach. Odrestauruję pudełko, ale mało prawdopodobne, żebym znalazł mechanizm.A może kto wie.... Tego typu pudełka na zegarki były prawdopodobnie produkowane do lat 60. XIX wieku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach