Damianello 0 #1 Napisano 5 Lutego 2025 Cześć, proszę doradźcie mi w wyborze zegarka. Nie ukrywam, że podoba mi się ta Festina https://zegaris.pl/zegarki-meskie-festina-diver/festina-f20531-4 . Czy warto ją kupować za tą cenę? Naczytałem się negatywnych opinii i teraz głęboko się zastanawiam przy wyborze. Nie ukrywam, że nurkować raczej nie będę😄ale podoba mi się wygląd. Pozdrawiam serdecznie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21034 #2 Napisano 5 Lutego 2025 (edytowane) jakość będzie adekwatna do ceny. Jak się podoba to brać i nie wydziwiać Edytowane 6 Lutego 2025 przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 64852 #3 Napisano 5 Lutego 2025 Zegarek OK ale... Warto zmierzyć- duży jest Można poszukać taniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69117 #4 Napisano 5 Lutego 2025 Spory zegarek. Warto przymierzyć przed zakupem. Ma co trzeba w dobrej cenie. Jak się wyłączy z rozważań markę, to pod względem relacji jakość/cena, wśród zegarków mechanicznych, to chyba tylko jakieś przyzwoite chińczyki z Aliexpress mogą zaoferować coś więcej za mniejsze pieniądze (Addiesdive, Tandorio, Pagani Design itp...). No i może jeszcze Orient Kamasu jest tu mocną konkurencją. Albo jakieś Aquatico w kolejnej promocji na -40% albo -50%, które się ostatnio często zdarzają. Dwa mankamenty jakie widzę, to bezel nurkowy pewnie z aluminium - podatny na zarysowania. No i bransoleta - nie macałem, ale postawiłbym na to, że raczej kiepska. Szczególnie blaszkowe zapięcie. Ale w tej cenie na czymś trzeba oszczędzać, wiec to nie jest żadne zaskoczenie. Porządnej lumy też bym się nie spodziewał. za to mechanizm Miyota z kategorii "nie do zdarcia" i szafirowe szkiełko to z kolei plusy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianello 0 #5 Napisano 6 Lutego 2025 Dziękuję za opinie. Będę się decydował na niego. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 18147 #6 Napisano 6 Lutego 2025 W podobnej cenie jest Mako Orienta bezpośrednio z Japonii. Pepsi i czarny cały https://www.pepper.pl/promocje/orient-pepsi-mako-diver-ii-japan-415mm-automatyczny-zegarek-985507 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach