Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
heckler

Proszę skreślcie parę słów o tym zegarku.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Proszę napiszcie coś o tym zegarku. Jest na chodzie, stan bardzo dobry. Pasek nieoryginalny.

IMG_20250223_143359.jpg

IMG_20250223_143433.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To coś już wiem, dzięki, a ile on może być warty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, heckler napisał(-a):

To coś już wiem, dzięki, a ile on może być warty??

Bana regulaminowego :P 

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli coś napisałem nie tak sorry, ale przynajmniej napisz  co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ro porada gdzie się mam dopytać? Co jest złego w podaniu info o wartości? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Po wycenę można iść do specjalisty, który z tego żyje i weźmie za to pieniądze (podpowiem: usługa może przewyższyć wartość wycenianego towaru). 2) Towar jest wart tyle, ile chcą za niego płacić. Stare zegarki niszowych/nieznanych marek nie mają stałej ceny. Raz mniej więcej to samo pójdzie na aukcji za 100, a raz za 300 złotych. Kwestia tego, czy znajdzie się napalony, który ma chęć wydać więcej kasy. 3) Przyjmij, że nie masz w tym zegarku majątku, poszukaj sobie w internecie ogłoszeń/aukcji pod hasłem "jump hour", albo - w Polsce - "gazomierz".

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) jakby to była znana i oceniona marka, można by spróbować. Aczkolwiek ostatni zegarmistrz prowadzący zaklad w moim mieście  umarl ładnych parę lat temu. 2) oczywiście, stara zasada, tyle, że sprzedając można lub nie można mieć jakąkolwiek wiedzę co masz i mniej więcej ile to jest warte. 3) tu nie chodzi o tzw złoty strzał i do końca życia nic nie robię. Znalazłem to w szpargalach ojca i dlatego wolałem zapytać, bo jak to się mówi nie wyrzucę, szkoda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to coś Ci naświetli https://www.ebay.pl/itm/135515730695 Jak widać, gość ma tych zegarków kilka, w różnych kolorach, nie jest to więc jakiś wyjątkowo rzadki okaz. Twój jest, podobnie jak te na eBay, w ładnym stanie. Nie jest to jakiś cud techniki ale jako ciekawostka całkiem spoko. Wyrzucać nie ma sensu, sprzedawać chyba też nie. Jak napisałeś, życia sobie tym nie ułożysz ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem jeszcze taki zegarek, czy ktoś wie jaki to jest model? 

IMG_20250227_152615.jpg

IMG_20250227_152559.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz wszystko na nim napisane. Atlantic Worldmaster 5161. Wspólczesny zegarek.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi