Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gamemaster

Pilot/field za ok. 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Szukam pilota lub fielda. Taki EDC. Wolałbym uniknąć chińszczyzny. Poniżej podstawowe wymagania:

- koperta do 41 mm

- l2l do 48 mm

- arabskie indeksy

- ciemna tarcza 

- kwarcowy

Mam jakieś typy, choć mają swoje mankamenty. Jeden ma szkło mieneralne, a drugi tytanową kopertę, a więc rysujące się materiały, ale ale przy fajnym designie ujdzie. Przypadkowo są to Timexy.

image.png.3f8f198f81d88d2f006ee0f1a4923105.png image.png.38c25eca7d71418a13ff24869c717a12.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale 42mm za to szafir, 10atm, Swiss

Screenshot_20250430-174231.png

I Timex, ale taki

41, szafir, 10atm, solar

Screenshot_20250430-174420.png

I taka klasyka gatunku... 

35mm, szafir. Nowy z olx. 

Screenshot_20250430-174610.png

https://m.olx.pl/d/oferta/zegarek-aerowatch-military-w10-swiss-made-jak-cwc-CID87-ID11hUCk.html

Edit

I takie jeszcze cosik. Hybryda z funkcjami bt, w tym połączonymi z mapą google, w teren z telefonem się przydaje. Do tego wypukły szafir z AR, 10atm, bateria klasyczna na 2-3 lata. Zazwyczaj koło 1500zl, ale mam prawie nieużywany w kolekcji na wylocie, w budżecie.

Screenshot_20250430-175730.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś na pewno wytargujesz:

Screenshot_20250430_202301_Samsung Internet.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Dzięki za fajne propozycje. Większość nie trzyma niestety wymiarów. Mam drobny nadgarstek i 48 mm l2l to absolutny max. Timex jest ciekawy, ale ten solar jest wątpliwy, przynajmniej wg pewnych opinii na reedicie. Gdyby nie wymiar, zdecydowanie postawiłbym na Davose. 

Mam pytanie w kontekście zarysowań (bo kłują moje oczy): czy tytan jest aż tak rysujący się? Wiem, że są różne rodzaje pokrycia tytanem, ale tu mam na myśli ten Timexowy.

2 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Coś na pewno wytargujesz:

Screenshot_20250430_202301_Samsung Internet.jpg

Zegarek fajny, szanowany, ale z pewnych względów jest zdyskawalifokowany. Szkoda, że nie ma polskiej marki, która produkowałaby proste, kwarcowe solidne piloty czy fieldy. Za rozsądną cenę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi