Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Sierżant Julian

Monta Atlas opal, GMT, cena 4000 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaję swoją Montę, model Atlas, szwajcarski zegarek amerykańskiej marki, poszukiwany model, niedostępny w Europie, RRP ok. 8000 PLN + fracht i VAT (z USA).  Zwykle wynosiło to 9-10 tysięcy, teraz dolar na razie staniał, więc cena katalogowa nieco niższa, ale po dodaniu VAT wiadomo, jaka się zrobi. Piękny zegarek z charakterystyczną srebrną, lekko mieniąca się tarczą, Stan około 8/10, głównie dlatego że w palisandrowym pudle uszkodzony jest jeden zawiasik. Mimo uniwersalnego wyglądu zegarek ma koronkę zakręcaną, WR=150 m. Rozmiar bardzo uniwersalny, średnica 39 mm.

Zestaw obejmuje oczywiście zegarek, bransoletę z dodatkowym ogniwem i endlinkami, oryginalny, lekko tylko używany pasek NATO (na zdjęciach), podwójne pudło (lakierowany palisander plus zewnętrzne z tektury, widoczne na zdjeciach), są też papiery.

Zegarki Monta słyną przede wszystkim z niezwykle starannego wykończenia, porównywanego z najdroższymi zegarkami na rynku, a także z tego, że zwykle nie ma ich w sklepie producenta i trzeba czekać🙂

Zegarka nie używałem przez ostatnie pół roku, a ponieważ w roli zegarka do wszystkiego występuje u mnie obecnie Longines, z niejakim żalem oddaję Atlasa w dobre ręce.

Cena dla forumowiczów 4000 PLN plus kilkanaście złotych za przesyłkę InPost (kurier lub paczkomat, zależnie od kupującego).

IMG_20250711_2037401.jpg

IMG_20250711_2034015.jpg

IMG_20250711_2034154.jpg

IMG_20250711_2036134.jpg

IMG_20250711_2036235.jpg

IMG_20250711_2036403.jpg

IMG_20250711_2038155.jpg

IMG_20250711_2038519.jpg

IMG_20250711_2041177.jpg

IMG_20250711_2043062.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez franio1991
      Witam, chętnie kupię kilka ogniw lub  całą bransoletę w okazyjnej cenie do Victorinoxa Alliance. 
      Kupiłem na olx ale niestety w bransolecie brakuje ogniw i nie zamyka mi się na ręce... 
      Pozdrawiam 

• Przez lort
      Na sprzedaż mój Chronoswiss Tora GMT Chronograph CH 7423

Zegarek kupiony przeze mnie w Niemczech.
      Kupiłem sam zegarek.
      Sprzedaję go jednak w zestawie z pięknym skórzanym etui podróżnym Bvlgari widocznym na zdjęciach.
      Stal nierdzewna.
      Średnica 38 mm
      Szerokość w uchach 20 mm.
      Założony nowy pasek, użyty kilka razy.
      Mechanizm kal. C.743 na bazie Valjoux 7750
      Tarcza wykonana ze srebra z pięknym ręcznym giloszowaniem, które możemy spotkać w o wiele droższych zegarkach np. Breguet.
      Piękne barwione termicznie wskazówki.
      Poza chronografem i datą zegarek posiada moduł GMT, obsługiwany dodatkowym puszerem na godz. 10.
      Chronograf działa bez zarzutu i dokładnie zeruje. Pozostałe funkcje również.
      Zegarek trzyma czas.
      Pierwszy właściciel porysował ucha przez nieumiejętną zmianę pasków (teleskopy skręcane na śruby). Ja odświeżyłem ucha i boki koperty.
      Szkło bez rys, natomiast pod pewnym kątem w pełnym słońcu widać mikroryski na AR, jednak nie zdecydowałem się na usunięcie AR ponieważ w mojej ocenie świetnie wydobywa piękno tarczy i detali.
      Stan oceniam na 8/10
      Ceny w Europie tych zegarków w zależności od zestawu wynoszą nawet 18 k PLN.
      Moja cena za komplet na zdjęciach to 11 800 PLN.

Odbiór osobisty w Warszawie lub wybrana wysyłka na koszt kupującego .

• Przez pepepatryk
      Kosz proszę
    • Przez Wcinek
      Dzień dobry, 

Posiadam już parę ładnych lat Seiko SNK807. Noszę go z różnymi paskami NATO ale uznałem że chętnie spróbowałbym zegarka na bransolecie. I o ile pomysł po prostu zmiany zegarka po głowie chodzi, to tak naprawdę lubię go i pomyślałem że najłatwiej byłoby mi pozyskać bransoletę która była w wersji SNK809k1. Wydaje mi się to dosyć istotne bo nie dość że rozmiar mały (18mm) to jeszcze zegarek jest w macie i myślę że z błyszczącą bransoletą będzie to wyglądało conajmniej dziwnie. 
      Niestety - to okazuje się nie być takie łatwe, dostać gdzieś samą bransoletę . Stąd ten post - może komuś wala się po szufladzie i chciałby sprzedać?

Pozdawiam!
    • Przez dzordzo
      Cześć mam pytanie jaka jest to marka tej bransolety i czy jest to jakaś porządna bransoleta zupełnie nie kojarzę tej marki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.