Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Konrad92

Prośba o sugestię w sprawie zegarka, prostokątna tarcza, klasyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie i Panów,

prośba o sugestie marek lub/i  konkretnych modeli zegarków. Poszukuję klasycznego zegarka męskiego o prostokątnej tarczy na skórzanym pasku. Zegarek analogowy, mechaniczny. Rękę mam chudą, więc nie za duży. Budżet 350zł, ale jak znajdziemy coś urywającego poślady to może być i 500. Nie musi być nowy, może być używany. 

Przeszukałem sklepy, olx, allegro, lombardy i nie znalazłem w zasadzie nic wartego uwagi.

Najbliżej tego czego szukam to coś w tym stylu:

Zegarek Bonvier Forma BV075 z tarczą Czerwony i kopertą o średnicy 28 mm oraz paskiem Skórzany pasek w kolorze Brązowy.

Wstyd się też przyznać, ale ten damski też wpisuje się w poszukiwaną estetykę.

Zegarek damski Casio LTP-B165GL-2BVEF z prostokątną niebieską tarczą

Dziękuję za wszelkie sugestie i już z góry wiem, że pewnie było setki takich wątków za co z góry przepraszam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechaniczny za 350 - 500 zł sobie odpuść. To się mija z celem. Nic dobrego raczej w tej cenie nie kupisz.

Coś mi się wydaje, że szukasz Cartiera Tank, tylko że ze względu na założony budżet, to takiego z Chin:

obraz.png.540deb4271788d26515b932ed25a23f4.png

obraz.png.dee6c69ea5ecc5f281e48de54ba654b7.png

albo może coś takiego:

obraz.thumb.png.e261415a299160a3c591c508d28fda54.png

Na Aliexpress jest tego cała masa. Wiekszość to kopie popularnych modeli drogich marek, tylko że z innym logo (więc formalnie nie podróbka). W przedziale 50 USD - 100 USD to już zazwyczaj będą bardzo dobrze wykonane zegarki.

obraz.thumb.png.18dd2503b541ed1c4d72443f5ccc4aa1.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli bym zrezygnował z mechanicznego to pojawią się inne opcje niż Aliexpress? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam zakup kwarca Seiko na Jomashop. Sam kupiłem i chyba cena zmieściła się w 500 zł, łącznie z transportem i VAT-em. 

A co do "Tanka" z Aliexpress, to da się kupić przyzwoicie zrobiony poniżej 20 USD (cena brutto, transport 0 zł). Oczywiście kwarc. Automat mniej więcej w cenie 400-500 zł, ale już koperta ze stali, ten kwarc ma kopertę nie ze stali, stop chromowany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeszcze niedawno na allegro były Orient Multiyear calendar square po 499zl. Teraz po tyle są na olx. I to jedyny kwadrat w automacie w budżecie. 

Ale... W budżecie masz Orienty prosto z hurtowni zegarmistrzowskiej ;)

37mm, 50m wr, męski. Pasek założysz dowolny bez problemu. Koszt sensownego to jakieś 50zl (Ali express lub Diloy z allegro)

https://www.inter-watch.pl/zegarek-orient-cundr001t0-p450.html

Screenshot_20250730-203937.Chrome.png

I męski, 35mm

https://www.inter-watch.pl/zegarek-orient-buncb001d-dressy-quartz-p619.html

Screenshot_20250730-204258.Chrome.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi