Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kubabuba

Tissot PR100 Tour de France edition czy Certina DS 1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Mam mały problem mam możliwość kupienia za podobną cenę tych oto dwóch zegarków. Jeden kwarc drugi automat obydwa w podobnej cenie £360.

Ogólnie nie chciałem już automatów bo mam ich chyba z 6 a że lubię Tour de France to fajnie by było mieć coś od Tissota w kolekcji ale czy nie lepiej za tą samą cenę kupić Certina DS 1? Sam już nie wiem..

Czy ten Tissot jest warty tej ceny?

Tissot PR100 Tour de France edition 2025

Certina DS 1 model C006.428.11.051.00

Dzieki za rady

Jakub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź ten zegarek, który Ci się podoba, to Ty go będziesz nosił. Jeżeli kwarc nie będzie Cię "palił w nadgarstek", to nie widzę przeszkód.

Jest jeszcze kwestia czy są na bransolecie czy na pasku, a przynajmniej dla mnie ma to duże znaczenie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, tommly napisał(-a):

Weź ten zegarek, który Ci się podoba, to Ty go będziesz nosił. Jeżeli kwarc nie będzie Cię "palił w nadgarstek", to nie widzę przeszkód.

Jest jeszcze kwestia czy są na bransolecie czy na pasku, a przynajmniej dla mnie ma to duże znaczenie.

Hejka..

Obydwa są na branzolecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwarc nie warty swojej ceny, moim zdaniem. Certina nawet fajna. Ja bym się nie zastanawiał. A jak szukasz kwarca, to popatrz na wyroby z Japonii.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 dla Certiny ale ja nie jestem obiektywny. Mechanik to mechanik. Na baterie mam latarki :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS 1 to klasyk. Dobry rozmiar uniwersalny design. ETA 2824. Dobrze wygląda na bransolecie i paskach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi