Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
krystian1998

Zegarek raketa jaki model i ciekawostki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich nie dawno znalazłem taki zegarek po dziadku po włożeniu nowej baterii chodzi jak w radzieckim zegarku 😉 wiem tyle że to raketa. Czy ten model ma jakieś ciekawostki lub jest na swój sposób wyjątkowy? Bo wiem że raczej nie ma oryginalnej bransolety nic więcej. Pozdrawiam

20250819_155331.heic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, krystian1998 napisał(-a):

Witam wszystkich nie dawno znalazłem taki zegarek po dziadku po włożeniu nowej baterii chodzi jak w radzieckim zegarku 😉 wiem tyle że to raketa. Czy ten model ma jakieś ciekawostki lub jest na swój sposób wyjątkowy? Bo wiem że raczej nie ma oryginalnej bransolety nic więcej. Pozdrawiam

20250819_155331.heic 813.21 kB · 1 pobranie

A w co kolega temu zegarku tę baterię wetknął? 

To największa ciekawostka...

433806070_20250819_155331(3).thumb.jpg.8ddec813037b582beb71192b7a6d7afd.jpg

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze nie wiem bo kolege poprosiłem o to bo ja nie techniczny a nie chciałem nic uszkodzić czyżby mnie oszukał? Co prawda pieniędzy nie wziął za to ale czuje się skonsternowany o co chodzi czyżby to był zegarek nakręcany? Tylko jak? Tym pokrętłem od ustawiania wskazówek? Bo 2 dzień mi już chodzi i nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, krystian1998 napisał(-a):

Szczerze nie wiem bo kolege poprosiłem o to bo ja nie techniczny a nie chciałem nic uszkodzić czyżby mnie oszukał? Co prawda pieniędzy nie wziął za to ale czuje się skonsternowany o co chodzi czyżby to był zegarek nakręcany? Tylko jak? Tym pokrętłem od ustawiania wskazówek? Bo 2 dzień mi już chodzi i nie wiem?

Jeśli nie trollujesz i pytasz poważnie, to tak, kolega pewnie tego pokrętła- koronki użył do ustawienia godziny i nakręcenia zegarka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja se z nim to wyjaśnie tak ,,porządnie" a jeżeli chodzi o zegarek to wyróżnia się czymś? Lub są jakieś ciekawostki z nim związane? I jak wiesz to jaki to dokładnie model? Dzięki za pomoc i pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten i drugi model z pozłacanym, karbowanym bezelem mają popularną nazwę "Rolex". Wpisz sobie do wyszukiwarki Raketa Rolex to zobaczysz. Przełom lat 70. 

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Anansi napisał(-a):

Ten i drugi model z pozłacanym, karbowanym bezelem mają popularną nazwę "Rolex". Wpisz sobie do wyszukiwarki Raketa Rolex to zobaczysz. Przełom lat 70. 

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to zegarek nie wart uwagi i zainteresowania, bez urazy, ale tak jest prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś zmienił mechanizm i włożył kwarcowy do tej rakiety😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi