Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
dzikuu3006

potrzebna pomoc przy Atlanticu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów. mam mały problem, wypadła mi koronka tego atlantica.Nie da się jejwcisnąć mimo że poluzowałem śrubkę.  wpadłem na pomysł żeby wyjąć mechanizm i zobaczyć co jest grane ale nie mogę go wyjąć ani od strony szkiełka ani dekla. mechanizm obraca mi się dookoła ale nie mogę go wyjąć. Wydaje mi się że pierścień wokoła mechanizmu jest na stałe połączone z kopertą że nie da się go wyjąć żeby uwolnic mechanizm Czy ktoś może mi coś doradzić?

IMG_2647.HEIC IMG_2648.HEIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze. Nie jest to atlantic. Po drugie. Werk wychodzi od strony szkielka. Trzeba zdjąć lunetę razem ze szkielkiem, odkręcić dwie śrubki od strony wewnętrznej które zapierają mechanizm i wtedy wyjdzie

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz. A co to jesli nie Atlantic? 

I czy masz moze pomysł co sie stało ze koronka z kluczykiem nie chce wskoczyc na swoje miejsce?

Czy potrzebuje do naprwy zegarmistrza czy sam moge sobir to spróbowac naprawic mając niewielkie doswiadczenie w naprawach zegarkkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, dzikuu3006 napisał(-a):

dzieki za odpowiedz. A co to jesli nie Atlantic? 

I czy masz moze pomysł co sie stało ze koronka z kluczykiem nie chce wskoczyc na swoje miejsce?

Czy potrzebuje do naprwy zegarmistrza czy sam moge sobir to spróbowac naprawic mając niewielkie doswiadczenie w naprawach zegarkkow.

Jeśli nie potrafisz wyjąć werku z koperty to zdjęcie wskazówek, potem tarczy, a na końcu poskladanie tiretu może być jeszcze trudniejsze

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi