Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Konrad, jeszcze z tydzień temu ja miałem na bazarku , kolega sprzedawał nowy z polskiej dystrybucji .

Dobrze, że się w porę zdecydowałem :)

post-77757-0-73231900-1540408682_thumb.jpg

post-77757-0-47733100-1540408684_thumb.jpg

Dzisiaj przybył.

Zacząłem mu się przyglądać i zaciekawiło mnie kilka różnić więc wchodzę na forum, a tu odpowiedzi gotowe, nie muszę pytać :)

Wcześniej nawet nie zauważyłem, że są wersje bez logo. Oprócz tego, w tej wersji jest też inny dekiel, z innym nr ref i napisem "Combat". Co do bransolety to rzeczywiście ednlinki i zapięcie trochę słabszej jakości ale z drugiej strony jest regulacja (w sam raz na lato jak łapa trochę spuchnie) i bransa się zwęża do 20 mm co akurat mi odpowiada bo w nowej wersji chyba jest cała 22 (chociaż mogę się mylić, nie macałem).

Ostatecznie zakup udany:)

@tomekk33

Gdzie mierzyłeś wersję 36mm z niebieską tarczą?

Wersję 36 mierzyłem tylko wizualnie :)  wydrukowałem ją sobie w skali 1:1 i wyciąłem :)

Wcześniej takiej właśnie szukałem ale ostatecznie porady kolegów utwierdziły mnie w wyborze wersji 43mm z bazarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje zakupu Będzie Pan zadowolony W mocnym świetle nawet sztucznym nabiera blasku, szlif słoneczny i wypukły szafir robią robotę, nie żałuję ani jednej złotówki na ten zegarek No i używać można do wszystkiego

P. S. O jakiej regulacji na bransolecie piszesz ?

71b5451749b5bd1e091ed8d4c7e99207.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez a_team

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P. S. O jakiej regulacji na bransolecie piszesz

Chodziło mi o zwykłą regulacje na zapięciu :)

post-77757-0-00971400-1540412485_thumb.jpg

Może ktoś wytłumaczyć co znaczy "SL" po swiss made na zegarku a_teama?

Też się nad tym zastanawiałem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że się w porę zdecydowałem :)

2018-10-24 20.48.58_1540407693664.jpg

2018-10-24 20.50.16_1540407693435.jpg

Dzisiaj przybył.

Zacząłem mu się przyglądać i zaciekawiło mnie kilka różnić więc wchodzę na forum, a tu odpowiedzi gotowe, nie muszę pytać :)

Wcześniej nawet nie zauważyłem, że są wersje bez logo. Oprócz tego, w tej wersji jest też inny dekiel, z innym nr ref i napisem "Combat". Co do bransolety to rzeczywiście ednlinki i zapięcie trochę słabszej jakości ale z drugiej strony jest regulacja (w sam raz na lato jak łapa trochę spuchnie) i bransa się zwęża do 20 mm co akurat mi odpowiada bo w nowej wersji chyba jest cała 22 (chociaż mogę się mylić, nie macałem).

Ostatecznie zakup udany:)

Wersję 36 mierzyłem tylko wizualnie :) wydrukowałem ją sobie w skali 1:1 i wyciąłem :)

Wcześniej takiej właśnie szukałem ale ostatecznie porady kolegów utwierdziły mnie w wyborze wersji 43mm z bazarku.

Kolor tarczy ma jak te nowe. Ale wersja kolegi a_team jest przecudnie niebieska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś kiedyś czytałem jakąś dyskusję, w której poruszono temat tego SL. Teoria była chyba taka, że to skrót od superluminova (tak jak kiedyś litera T oznaczała tryt na tarczy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miedyś o to pytałem i podobnoto oznaczenie Superluminova. Co do bransolety, to ja mam całkiem inne zapięcie, zapinane na motylka. Jutro wrzucę fotkę bo teraz już ciemno

Co do mojej tarczy, to niebiesja jest w bardzo dobrym świetle, w słabszym jest ciemniejsza. Ahhhh ta magia szlifu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim Wrzucam zdjęcie zapięcia Co do endlinków to trż uważam, że powinni dać normalne a nie takie blaszki, ale jak się nie kombinuje, to się z tym nic nie dzieje

04ffc8d6a5af0455f58ed6f7d331cb9f.jpg

2147e4ca8b31d2354bfcd63f455d82cb.jpg

e73b94a5281a10faad4f98af020d40c8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ta nowsza bransoleta jest porządniejsza, że tak się wyrażę. Czy ona ma na całej długości 22mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś wytłumaczyć co znaczy "SL" po swiss made na zegarku a_teama? 

superluminova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ta nowsza bransoleta jest porządniejsza, że tak się wyrażę. Czy ona ma na całej długości 22mm?

Moja nie jest zwężana, ale ma blaszki, więc to nie jest nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to, że stopniowo wprowadzali ulepszenia bransolety. Najpierw zapięcie, później blaszki :) Domyslam się że najnowsza bransa jest przwz to nieco cięższa, też cenowo ... (ponad tys. Zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Pasuje mu pasek, choc jak widzę, raczej w kierunku elegancji poszedłeś :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi