Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
clemens

Pomoc w wyborze divera do 2.5k

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie by przeszkadzało że nie mają mikroregulacji zapięcia, a wskazówka sekundowa skacze. Z wyjątkiem Bulovy Lunar Pilot która ma płynny mechanizm 262 kHz.

Poza tym wolałbym nurka typu super compressor z dwiema koronkami i wewnętrznym bezelem jak Nodus Duality II czy Zelos Helmsman.

Edytowane przez Adam53

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Adam53 napisał(-a):

Mnie by przeszkadzało że nie mają mikroregulacji zapięcia, a wskazówka sekundowa skacze. Z wyjątkiem Bulovy Lunar Pilot która mampłynny mechanizm 262 kHz.

Poza tym wolałbym nurka typu super compressor z dwiema koronkami i wewnętrznym bezelem jak Nodus Duality II czy Zelos Helmsman.

Moja Certina posiada mikroregulację bransolety, a wewnętrzne bezele (moim zdaniem) stanowią zbędną komplikację prostej sprawy i kastrują divera z jego najbardziej widocznego atrybutu odróżniającego go od pozostałych zegarków. Rzecz gustu...

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Akurat tak się składa, że z wykształcenia jestem ekonomistą.
To z pewnością wiesz, jak wyliczyć przy 20% marży cenę sprzedaży dla produktu, którego zakup wyniósł 3,20 netto, i że niezależnie od stawki VAT, będzie ona ( ta marża) zawsze taka sama. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość który założył wątek był ostatnio na forum 16 marca ale poza tym to miło się czyta, zwłaszcza Adama 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, XAVIER7 napisał(-a):

Moja Certina posiada mikroregulację bransolety, a wewnętrzne bezele (moim zdaniem) stanowią zbędną komplikację prostej sprawy i kastrują divera z jego najbardziej widocznego atrybutu odróżniającego go od pozostałych zegarków. Rzecz gustu...

Dla mnie czynią je oryginalnymi i z charakterem, w porównaniu do typowych nurków z obracanymi zewnętrznymi bezelami które są dość nudne i masowe.

5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

To z pewnością wiesz, jak wyliczyć przy 20% marży cenę sprzedaży dla produktu, którego zakup wyniósł 3,20 netto, i że niezależnie od stawki VAT, będzie ona ( ta marża) zawsze taka sama. 

Tyle że to co piszesz interesuje sklep, a mnie jako kupującego interesuje ile stanowi marża od ceny brutto którą płacę.

4 godziny temu, Fairlight napisał(-a):

Gość który założył wątek był ostatnio na forum 16 marca ale poza tym to miło się czyta, zwłaszcza Adama 😉 

Ale inni pewnie przeczytają i może coś skorzystają szukając zegarek.

Edytowane przez Adam53

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.04.2026 o 14:00, Adam53 napisał(-a):

Akurat tak się składa, że z wykształcenia jestem ekonomistą.

Czyli nauki społeczne. Ekonomia stoi w tym samym rzędzie z tak wyszydzaną socjologią czy politologią. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi