Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
himerri

Czarny diver - Tissot, Seiko, Certina czy Davosa

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Bez foto się nie liczy - czekamy :)

Oczywiście, jak tylko do mnie dotrze to obiecuję wrzucić fotę 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.05.2026 o 18:36, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Jeżeli wybierasz EUR albo GBP to cena do Polski jest końcowa i ostateczna. Żadnych dodatkowych opłat.

Jeżeli wybierasz jakąkolwiek inną walutę, to widzisz cenę netto bez angielskiego VAT'u. Wtedy musisz sobie doliczyć koszt polskiego VAt'u (23%) oraz koszt obsługi celnej - bo wtedy to ty będziesz importerem zegarka do UE i płatnikiem danin.

Z tego co widzę, to zamierzasz kupić C60 Trident Pro 300. Moim zdaniem świetny wybór. Natomiast co do bransolety do niego to:

1. Zegarek na bransolecie jest droższy o 165 GBP od tego na pasku. To dużo. W tym wypadku te zasady o których wcześniej pisaliśmy raczej nie obowiązują, bo zakup ChW razem z bransoletą jest droższy dokładnie o różnicę w cenie między samą bransoletą a paskiem. W bardzo wielu markach zegarek na bransolecie kosztuje dokładnie (albo prawie) tyle samo co wersja na pasku i właśnie wtedy warto brać wersję na bransolecie. W przypadku ChW bransoletę można dokupić osobno w takiej samej cenie, a często nawet sporo taniej (wyprzedaże dwa razy do roku).

2. Bransoleta do ChW C60 jest bez dwóch zdań świetna a ten zegarek jest wprost stworzony do bransolety. Na pasku (moim zdaniem) dużo traci.

Przeglądnij sobie wątek ChW (nie cały, tylko ostatnich parę miesięcy), bo za chwilę (początek czerwca albo początek lipca) będzie wyprzedaż. C60 Pro 300 w rozmiarze 40 mm ciężko będzie na nich trafić, ale zawsze jest szansa. Próbować trzeba. W wątku ChW doczytasz o szczegółach a o resztę tam dopytasz. 

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/120463-klub-miłośników-zegarków-christopher-ward/

Obsługa Klienta napisała, że muszę zakupić w walucie danego regionu odbiorcy. Według nich nie mogę zmienić na GBP 😑

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To coś się zmieniło. Ja kupiłem od nich dwa albo trzy zegarki w GBP.
Czy ktoś jeszcze kupował w GBP i miał taki problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi