Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rafi

Mudita - trochę inna polska marka

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, 

Marka Mudita nie zaznaczyła chyba jakoś mocno swojej obecności na naszym Forum. W wątku nadgarstkowym nie zdarzyło mi się jeszcze chyba widzieć żadnego z ich zegarków. Aktualnie jedna z wersji modelu Radiant bierze udział w konkursie na polski zegarek roku. 
Dlaczego w tytule wątku napisałem o „trochę innej polskiej marce”? Większość rodzimych firm zostało założonych przez pasjonatów zegarków. W przypadku Mudity jest inaczej. Tu zaczęło się od filozofii wyciszenia, ucieczki od od przebodźcowania. W tej chwili oprócz zegarków marka sprzedaje też budziki i telefony komórkowe.

Przejdźmy do zegarków. Cechami wspólnymi wszystkich są proste formy, czytelność, użyteczność, kompaktowe wymiary.  

entry - Moment Automatic - najgrubszy, ale i tak poniżej 11 mm. W środku automatyczna Miyota. Na tarczy dodatkowa skala do mierzenia oddechu. Dwa kolory tarcz, opcje paskowe. (Zdjęcie 1.).

mid - wspomniany Radiant Automatic. W środk Sellita SW 200 Elabore. Bardzo szeroka paleta referencji: 6 kolorów tarcz, trzy rozmiary (32, 37, 40 mm), fajna grubość (10.3-10.5 mm), do tego możliwość mieszana paskami.  (Zdjęcia 2. i 3.).

top - Element Automatic - najczystsza forma, w środku Sellita SW 300 Elabore. Dzięki temu zegarek jest bardzo cienki - poniżej 8 mm. Średnica 39, koperta z tytanu. Szafir, potrójny antyrefleks. 

Czy ktoś ma albo macał którykolwiek z tych zegarków? Interesuje mnie jakość wykonania. Dizajn i filozofia nawet mi się podoba. 

IMG_0866.jpeg

IMG_0864.jpeg

IMG_0865.jpeg

IMG_0867.jpeg

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi