Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysztof Skórka

Zegarkowe spotkanie Klubowe w Mediolanie

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy, nasz Kolega Waldek @beniowski zaproponował, żebyśmy wybrali się do Mediolanu, gdzie w październiku odbywają się dwa wydarzenia zegarkowe:

• 2-18 października - Wystawa Patek Philippe
  • 2-4 października - Milano Watch Week

Wstęp na obydwa wydarzenia jest bezpłatny, ale wymagana jest rejestracja:

https://watchart2026.patek.com/en/registration/ce482c95-60f3-460a-b3c4-a4f9f24669d6/pisa

https://www.milanowatchweek.com/en/

Dodatkowo Waldek będzie nam towarzyszył i na pewno zaproponuje jakieś dodatkowe ciekawe atrakcje, pomoże też w wybraniu niedrogiego hotelu.

Bylibyście chętni na taki wyjazd? Chcący wziąć udział w obu wydarzeniach, pasuje jedynie weekend 2-4 października...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 października wybieram się na wystawę Patka (jestem już zarejestrowany na ten dzień), więc jeśli spotkanie odbędzie w dniach 8-11 października, to chętnie wezmę udział.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę odległy termin, ale jestem otwarty. Mamy jakiś cennik mniej więcej hoteli ? Pytanie o termin, bo trzeba do rejestracji podać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hotele w Mediolanie to koszt od 100 euro w górę. W cenie 100-150 euro można spokojnie coś znaleźć, ale nie spodziewajcie się niczego specjalnego - włoski standard niekoniecznie równa się wyobrażeniom o włoskim standardzie i stylu😆. Ja proponuję unikać stref turystycznych (okolice Duomo, La Scali czy Naviglio) oraz dworca kolejowego (Milano Centrale) bo z kolei tam poczujecie się jak w Nigerii, a nie we Włoszech.  W mojej okolicy jest np. obok mojego mieszkania Hotel Oro Blu (nic specjalnego, ale ok), ale widzę na ich stronie że są już pełni w październiku (na Booking.com chyba mają jeszcze miejsca). Ja mieszkam w dzielnicy Fiera (nie mylić z RHO Fiera, bo to pod miastem) gdzie nie ma turystów, jest trochę hoteli i jest bardzo przyjemnie. Przede wszystkim stąd do centrum jedzie się maksymalnie 12 minut metrem i wszędzie jest blisko (np. City Life gdzie będzie wystawa Patka, to kilkaset metrów ode mnie). Dla chętnych mogę poszukać konkretnych hoteli. Na początek szukajcie w Fiera, okolice City Life czy Arco Della Pace. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pokój - za osobę to chyba tylko w Polsce się płaci. Nie narzekajcie aż tak bardzo, bo w Polsce ceny hoteli są obecnie bardzo podobne w wielu miastach. Można oczywiście brać AirBnb itp. dla większej ilości osób, ale to już wymaga uzgodnienia między uczestnikami.

Jak nie narobicie siary, to wezmę do siebie😂. Jakby co, to mam spory, zadaszony taras - też kogoś tam wcisnąć można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za pokój - za osobę to chyba tylko w Polsce się płaci. Nie narzekajcie aż tak bardzo, bo w Polsce ceny hoteli są obecnie bardzo podobne w wielu miastach. Można oczywiście brać AirBnb itp. dla większej ilości osób, ale to już wymaga uzgodnienia między uczestnikami.

Jak nie narobicie siary, to wezmę do siebie. Jakby co, to mam spory, zadaszony taras - też kogoś tam wcisnąć można.

Albo do piwnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi