Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grzesiek

Britix?

Rekomendowane odpowiedzi

Aby rozgrzać dyskusję, napiszę co sam wyszperałem. Marka była powiązana z Breitlingiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja widżę że to jest chronographe suisse !

piotrek

Czy ten napis nie jest przypadkiem zwykłym wskazaniem że chodzi o chronograf szwajcarski? Gdyby była to marka "Chronographe Suisse", to po co napis "Britix"?

Tak tylko pytam, bo że była marka Britix, to pewne (jest np. zegarek tej marki na http://shop.joseph-watches.com/joseph/en/ i nie jest to chronograf)

Pozdrowienia,

marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może się podłącze, bo przed chwilą wylicytowałem na ebayu stary i dość sfatygowany chronograph Britixa, i mam kilka pytań. Zamieszczam fotki (na razie aukcyjne, zegarek jeszcze do mnie nie doszedł):

FG29.jpg

FG31.jpg

FG32.jpg

FG29.jpg

FG30.jpg

Zegarek rzecz jasna nie jest na chodzie, do tego brak tylnego dekla.

Czyli zabieramy sie za jego renowację :) Pytanie - gdzie i jak? Tarcza - zapewne jedyne miejsce to Złota, ale czy tam też robić całą resztę? Do tej pory odnawiałem tam jeden stary zegarek, i muszę przyznać że jestem zadowolony - choć koszt był niemały. A teraz z racji na mocne uszkodzenia zegarka i trudniejszą naprawę (chronograph), będzie pewnie jeszcze wyższy. W zegarku jest do zrobienia:

- przynajmniej czyszczenie i uruchomienie mechanizmu (być może też bardziej skomplikowana naprawa)

- renowacja tarczy

- renowacja koperty

- wymiana szkiełka

- uzupełnienie/renowacja wskazówek

- dopasowanie dekla

- na koniec dobrać jakiś gustowny brązowy paseczek :)

- może wyjdzie coś jeszcze :)

Czyli tak - robić wszystko na Złotej, czy może jest w Warszawie jakiś inny godny polecenia zakład, który sobie z taką robotą poradzi? Jeśli tak, to chętnie posłucham rad :D Ile szacujecie taka zabawa będzie mnie kosztować?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam,

g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla porównania zamieszczam jeszcze zdjęcie podobnego Britixa. Chciałbym aby mój został doprowadzony do takiego samego stanu:

00002487.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy po braku odpowiedzi w tym wątku mam uznać że Złota 62 jest jedynym miejscem w Warszawie, gdzie doprowadzę mojego Britixa do używalności? Jeszcze raz proszę o podanie circa about kosztu takiej renowacji.

Dzięki,

g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz chyba nie ma innych opcji...ale jedno jest straszne ze nie maja konkurencji...gosciu ktory rozmawial ze mna byl tak chamski jakby mi robil laske ze chce u Nich zegarek zrobic koperta + tarcz...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wiesz chyba nie ma innych opcji...ale jedno jest straszne ze nie maja konkurencji...gosciu ktory rozmawial ze mna byl tak chamski jakby mi robil laske ze chce u Nich zegarek zrobic koperta + tarcz...

Fakt, przy okazji renowacji innego zegarka też się kiedyś spotkałem na Złotej z dość szorstkim traktowaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.