Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
trzydziesci9

Field watch z historycznymi korzeniami

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

@trzydziesci9 a co ma Militado wspólnego z tym tematem ?

Kupiłem sobie chińską wersję Hamiltona oraz oryginał. Chinola, żeby mieć jakieś rozeznanie jak leży na nadgarstku, a że fajnie pasował, to zamówiłem potem Hamiltona. Poczytaj cały wątek.

6 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

@trzydziesci9 to porównanie nie ma żadnego sensu. Kup w koncu coś porządnego bo na razie brzmi to jakbyś uzasadniał sobie, że chinczyk świetny wybór. Skoro świetny wybów to zapraszamy do działu chińskiego.

Przepraszam, a czemu niby Militado nie jest porządne? Czego mu brakuje jako zegarkowi? Według mnie wygląda lepiej niż Hamilton i ma masę zalet. Skończy się pewno tak, że Hamiltona odeślę, chinola zostawię sobie do zabawy, a zamówię Benrusa, bo zależy mi na historycznym wyglądzie i korzeniach.

7 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

To są "porządne" zegarki fieldwatchowe. Nowoczesne, mniej tradycji ale DNA zachowane:

To jak wspomniałem został tylko Benrus, chcę historyczny wygląd. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
52 minutes ago, trzydziesci9 said:

Przepraszam, a czemu niby Militado nie jest porządne? Czego mu brakuje jako zegarkowi?

Bo to gówno z Chin robione na wzór prawdziwych zegarków.

Edytowane przez Premy
literuwka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Premy napisał(-a):

Bo to gówno z Chin robione na wzór prawdziwych zegarków.

Proud Of You Yes GIF

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-meski-timex-expedition-field-tw4b16000-CID87-ID1bE4Rg.html

image;s=1000x700

Najpiękniejszy Field z pokazanych powyżej. Ot, to po prostu Timex. Czytelny tak, jak żaden inny zegarek. I tyle.
I ma Indiglo, tak po prostu kasujące wszystkie Lumy.
To nie mój, ale kiedyś ten model kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bajeczki o tym że chińskie są złe to sobie możecie panowie w gacie włożyć. Jak ktoś ma ogrom kasy to sobie może pozwolić na zegarek powyżej 10, 20, 50 tysięcy tylko niech uważa, bo serwis tego zegarka to nie 100 ani 1000zł.   A trzydziesci9  masz rację Militado jest lepszy od Hamilton Khaki Field Quartz i 10 razy taszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już po krótkich wakacjach, w tym tygodniu zamawiam Benrusa w historycznym rozmiarze 34 mm, on na pewno nie będzie za duży. :) 

Szkoda tylko, że automatyczny, a nie mechaniczny, no ale nic lepszego nie ma na rynku mniejszych zegareczków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, trzydziesci9 napisał(-a):

Już po krótkich wakacjach, w tym tygodniu zamawiam Benrusa w historycznym rozmiarze 34 mm, on na pewno nie będzie za duży. :) 

Szkoda tylko, że automatyczny, a nie mechaniczny, no ale nic lepszego nie ma na rynku mniejszych zegareczków.

Bardzo dobry wybór. Niszowe zegarki ale wykonanie jest topowe. :) pochwal się koniecznie jak dojdzie. Nie lepiej 36mm? I tak mały rozmiar... 34 to mikrus

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Bardzo dobry wybór. Niszowe zegarki ale wykonanie jest topowe. :) pochwal się koniecznie jak dojdzie. Nie lepiej 36mm? I tak mały rozmiar... 34 to mikrus

Który konkretnie 36 mm? Bo może mnie zainteresuje. :)

Edytowane przez trzydziesci9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, trzydziesci9 napisał(-a):

Który konkretnie 36 mm? Bo może mnie zainteresuje. :)

A pomyliłem się. Ten prawilny ma 34 mm z paskiem typu Bund (z podkładką) będzie miodzio:

Screenshot_20260812_135255_Chrome.thumb.jpg.7a8350da2452ff9a1ee5d2f7699483a8.jpg

Mają jeszcze większego ale to już 39 mm:

Screenshot_20260812_135357_Chrome.thumb.jpg.f092ec7d7e325aaf6fc5b3f113210747.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwolę sobie napisać o pasku typu bund. takie jak wyżej gdzie jest wcięcie nie najlepiej układają się na nadgarstku. gdy szlufka jest doszyta - jest lepiej. no i warto dopasować szerokość.

wybaczcie, że wrzucam zdjęcie chinola na bundzie, ale tu właśnie widać jak to dobrze ze sobą jest zgrane (zegar 36mm):

IMG_20260803_191511.jpg

Edytowane przez ro4ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ro4ti napisał(-a):

pozwolę sobie napisać o pasku typu bund. takie jak wyżej gdzie jest wcięcie nie najlepiej układają się na nadgarstku. gdy szlufka jest doszyta - jest lepiej. no i warto dopasować szerokość.

wybaczcie, że wrzucam zdjęcie chinola na bundzie, ale tu właśnie widać jak to dobrze ze sobą jest zgrane (zegar 36mm):

IMG_20260803_191511.jpg

Do Benrusa dwa paski dają, więc będę pewno nosił ten drugi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi