Pamiko 7833 #1876 Napisano 11 Grudnia 2017 Sanderson... Tyle ciekawych pozycji, że nigdy nie wiem od czego zacząć przygodę z tym autorem... No to taki mam plan:- Mitologia Nordycka- 6 Sześć światów Hain ( wydanie w jednej książce)- A później trylogia Sandersona : Z mgły zrodzony... I może coś więcej Sandersona Zacznij od Archiwum Burzowego Swiatla to predko nie opuscisz autora. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1877 Napisano 11 Grudnia 2017 Brzmi ciekawie, ale... western??!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1878 Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Klimat ciut westernowy... Ale tak inaczej...To trzeba przeczytać żeby zrozumieć.Co nie zmienia faktu, że to fantastyka, magia, potworki, podróże w czasie.... I główny bohater.. Rewolwerowiec. Archiwum Burzowego Światła.... Napisane 3 części, docelowo 10... Bida. Nie chcę zaczynać coś co nie jest skończone .Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Grudnia 2017 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1879 Napisano 12 Grudnia 2017 Klimat ciut westernowy... Ale tak inaczej...To trzeba przeczytać żeby zrozumieć.Co nie zmienia faktu, że to fantastyka, magia, potworki, podróże w czasie.... I główny bohater.. Rewolwerowiec. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu TapatalkaOoo nawet jest film... chociaż zdania, co do jego wartości, podzielone... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1880 Napisano 12 Grudnia 2017 Ten film to jest tragedia. Porażka i dno. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1881 Napisano 12 Grudnia 2017 Ten film to jest tragedia. Porażka i dno. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu TapatalkaOo - aż tak?! Ja ostatnio miałem takie wrażenie po wyjściu z kina z "Pierwszego śniegu"... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1882 Napisano 12 Grudnia 2017 Próba zamieszczenia 8 tomów w tak krótkim filmie? To się nie mogę udać. Pomijam już fakt, za który chciałbym osobiście zastrzelić producenta filmu... Roland czarny?! WTF?! ( nie mam nic do czarnych). Niezliczoną ilość na kartach powieści padło, że był wręcz blado biały. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1883 Napisano 12 Grudnia 2017 Próba zamieszczenia 8 tomów w tak krótkim filmie? To się nie mogę udać. Pomijam już fakt, za który chciałbym osobiście zastrzelić producenta filmu... Roland czarny?! WTF?! ( nie mam nic do czarnych). Niezliczoną ilość na kartach powieści padło, że był wręcz blado biały. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu TapatalkaDoskonale Cię rozumiem. Fassbender jako Harry Hole? WTF? (Nie mam nic do Fassbendera ) i jeszcze jego nazwisko bezczelnie wymawiali jak angielską dziurę, mimo że w książce było to wyśmiane... Jedyna więc przewaga wieży wydaje się być taka, że jeśli faktycznie wyrzucili tam 8 tomów, to nie będzie kontynuacji, w przeciwieństwie do filmów o Harrym Hole... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1884 Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Pierwszego śniegu nie widziałem, w filmach zbyt nie siedzę, to się nie wypowiem. Z racji tego, że czytam dużo, głównie fantastyke, oglądam potem film, i liczę zmiany względem książki... Najgorsze ekranizacje dla mnie, to właśnie Wieża chyba ze względu na marną próbę zebrania ośmiu tomów w jeden film, a tuż za nią Eragon. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Grudnia 2017 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1885 Napisano 12 Grudnia 2017 To nie oglądaj pierwszego śniegu. A złoty kompas widziałeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1886 Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Niestety nie. Mało filmów oglądam. Więcej czytam A jak nie czytam, to idę na rower, albo naprawiam rower Edytowane 12 Grudnia 2017 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1887 Napisano 12 Grudnia 2017 No niech będzie - mroczne materie czytałeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1888 Napisano 13 Grudnia 2017 Też nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1889 Napisano 13 Grudnia 2017 Ja właśnie też nie i szukam opinii. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1890 Napisano 13 Grudnia 2017 Skończę wieżę i biorę się za Mitologie Nordycką. A później Sześć Światów Hain 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #1891 Napisano 13 Grudnia 2017 Ja czytam teraz książkę Szczepana Twardocha pt. Król. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1892 Napisano 13 Grudnia 2017 I jak się podoba? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #1893 Napisano 13 Grudnia 2017 Jak dla mnie, Król to najlepsza książka Twardocha, w ogóle jedna z lepszych powieści jakie ostatnio czytałem, czekam na film. Wysłane z MI 5s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1894 Napisano 13 Grudnia 2017 A robi ktoś film już, czy to tylko takie pobożne życzenia? Nie czytałem całego Twardocha, ale "Król" na pewno najmniej przekombinowany... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #1895 Napisano 13 Grudnia 2017 Gdzieś ostatnio przeczytałem, że ma powstać serial a wyprodukuje go Canal+, mam nadzieję, że będzie wierny książce. Też nie czytałem całego Twardocha, ale po Wiecznym Grunwaldzie Król był takim objawieniem jak debiutancka Morfina Wysłane z MI 5s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #1896 Napisano 13 Grudnia 2017 Lecę z Zero Marca Elsberga. Hmmm na razie treść nie zadziwiła mnie zbytnio, ale po prawie 20 latach zajmowania się zbieraniem i analizowaniem danych oraz zainteresowaniem techniką może bym mu jeszcze ze dwa ciekawe rozdziały spiskowe dopisał ;-)Czyta się dość lekko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7407 #1897 Napisano 15 Grudnia 2017 Lektura do szpitala. Zobaczymy, ile zdążę przeczytać do momentu opuszczenia celi/sali ;-)Życzę oby jak najmniej ???? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1898 Napisano 15 Grudnia 2017 Życzę oby jak najmniej ????Nie było tak najgorzej, ledwie 100 stron się udało. Od wczoraj jestem już w domu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7407 #1899 Napisano 15 Grudnia 2017 Super.Teraz zatem życzę jak najwięcej ???? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1900 Napisano 15 Grudnia 2017 Do końca roku zwolnienie lekarskie, więc pewnie ponadrabiam tego typu zalwgłości ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach